Berta Sándor

Támogatni fogja az 5G-t a Sony Vision-S

A programban a japán konszern mellett a Vodafone vesz részt.

A Sony tavaly márciusban mutatta be a Vision-S nevű elektromos autója prototípusát és ezzel bebizonyította, hogy nem csupán a járműgyártók tudnak gépkocsikat tervezni és építeni. A projektben a japán társaság mellett tizenegy nagy autóipari beszállító vesz részt, köztük a Benteler, a Bosch, a Continental, a Magna Steyer és a ZF. További partnerek az Elektrobit, az nVidia és a Qualcomm.

Most a Sony és a Vodafone bejelentette, hogy a múlt hét óta teszteli az elektromos jármű prototípusával az 5G-kapcsolatokat. A tervek között szerepel, hogy a gépkocsi a jövőben például a szoftverfrissítéseket is az 5G-hálózatok segítségével tölti majd le és akár a vezérlőjeleket is szinkronizálni fogja. A Sony és a Vodafone szakemberei az aldenhoveni tesztpálya és 5G mobilitási laboratórium területén próbálják ki az új funkciókat. A tesztek elsődleges célja az, hogy az 5G-kapcsolatok nagy sebesség mellett is stabilak legyenek.

Hannes Ametsreiter, a Vodafone Németország vezetője kijelentette, hogy ha a mobilhálózatból valós idejű hálózat lesz, akkor ezzel párhuzamosan az autók guruló adatbázisokká válnak. Az 5G mobilitási laboratóriumukban a Sony Vision-S megtanul valós időben kommunikálni. A japán vállalattal közösen felkészítik az új modell első prototípusát az 5G támogatására. Arra összpontosítanak, hogy a jármű például a szoftverfrissítéseket minden körülmények között megkapja, függetlenül attól, hogy autópályán vagy városi forgalomban halad, vagy pedig az egyik elektromos töltőállomásnál tartózkodik.

A munka legfontosabb része, hogy a Vision-S-be beépített mobilmodult összhangba hozzák az aldenhoveni tesztpálya és 5G mobilitási laboratórium területén működő 5G-hálózattal. A fedélzeti operációs rendszer így állandóan adatokat küldhet a felhőkörnyezetbe és adatokat fogadhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!