Berta Sándor

Lassan érkezik az Apple hitelkártyája

A hivatalos bejelentés óta már fél év telt el és a megoldás még mindig csak az Amerikai Egyesült Államokban érhető el.

Az Apple márciusban jelentette be a hitelkártyáját és augusztusban ismertté vált, hogy a rossz adósoknak is lehet majd ilyen eszközük, mert a kaliforniai konszern nem fog különbséget tenni az érdeklődők között. Az USA-ban augusztus óta hozzáférhető a hitelkártya, de arról eddig még semmilyen információ sem szivárgott ki, hogy más országokban mikortól lehet kiváltani. Most Tim Cook, az Apple vezetője Németországba látogatott és a Bildnek ugyan megerősítette, hogy más államokban is elérhető lesz a megoldás, de konkrét időpontot továbbra sem közölt.

A menedzser mindössze annyit mondott, hogy igyekeznek az Apple Cardot annyi országban hozzáférhetővé tenni, amennyiben csak lehetséges és szeretnék, ha az eszköz mindenhol kiváltható és használható lenne. Cook ugyanakkor rámutatott, hogy számos tényező, illetve probléma merül fel a folyamat során. A legnagyobb akadályt az jelenti, hogy a banki szolgáltatásoknál és termékeknél sok előírást figyelembe kell venni, azonban ezek a szabályok egyes országonként erősen eltérőek.

A késlekedés azért bosszantó, mert a hivatalos bejelentéskor még arról volt szó, hogy az Apple Card a nyártól már megrendelhető és használható lesz. Most viszont úgy tűnik, hogy több országban is csak 2019 vége és 2020 eleje között válik elérhetővé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #4
    Vegul is ertheto, ulnek azon a csomo penzen es valahova be kellene mar fektetni. Na most a sajat bank a legjobb ha profitmaximalizalasra mennek. Annyival jobb mint a facebook megoldasa, hogy csak bankot alapitanak, nem sajat penzt adnak ki. Igy csak a kartyatarsasagokkal es nehany bankkal mennek szembe nem a legtobb allammal. Ez meg akar mukodhet is. Ha bejon mindenki ugy fog emlekezni rajuk hogy ok talaltak fel az online banki szolgaltatasokat es a kartyamentes fizetest.
  • M2 #3
    Szerintem a GS az Apple trójai falova a banki piacra belépéshez. Ha bukik a dolog, akkor presztízsveszteség nélkül ki lehet hátrálni. Ha meg bejön, akkor egy tranzakció után megkapja az eredeti nevét: Apple Bank.
  • Sequoyah #2
    Az Apple Cardot is mar mukodo bank mukodteti, a Goldman Sachs. De ugy tudom ok tobbek kozott Magyarorszagon sincsennek piacon... Szoval jah, lehet nullarol kezdeni mindenhol, beleertve hogy partnereket kell keresni.
    Na meg ki kell talalni a kostrukctiot is, mert az Apple Card kondicioi kifejezetten az Amerikai piacra lettek kitalalva, es azzal versenyeznek amit a jobb Amerikai hitelkartyak ajanlanak. Itt meg nyilvan azzal kell versenyezni amit a Magyar hitelkartyak ajanlanak.

  • M2 #1
    Az Apple Pay is csigatempóban terjedt, pedig ott a már működő bankokkal kellett egyeztetni.

    Az Apple Card már konkrét banki szolgáltatás, és mint ilyen, sokkal szigorúbb szabályokkal. Meg persze ellenállással olyan országokban, ahol a vezető bankoknak hatása van politikára.