Berta Sándor

LCD-kijelzős hitelkártya a MasterCardtól

Új terméket dob piacra a pénzügyi szolgáltató. A Display Card látszólag semmiben sem különbözik a többi hitelkártyától, azonban kis méretű LCD-képernyőt és nyomógombokat egyaránt tartalmaz.

A cég közleményben jelentette be, hogy új hitelkártyával jelentkezik a piacon. A Display Card LCD-kijelzője egy-egy alkalommal használható jelszavakat (OTP) jeleníthet meg, ugyanakkor az eszköz ugyanúgy működik, mint a hagyományos hitelkártyák. Az integrált képernyőn nem csak a jelszavak jeleníthetők meg, hanem a folyószámla-állása, a hitelkeret összege, a kapott bónuszpontok és a legutolsó tranzakciókkal kapcsolatos adatok is. A MasterCard elsősorban azoknak ajánlja az új hitelkártyát, akik sokat vásárolnak a világhálón vagy gyakran bonyolítanak fontos tranzakciókat. A PayPass fizetési lehetőség ezzel a termékkel is elérhető.


A kártya méretét tekintve szintén megegyezik a hagyományos modellekkel, de az utóbbiaknál jóval biztonságosabbnak tekinthető és hozzájárulhat ahhoz, hogy az online fizetések biztonságosabbá váljanak, kiválthatja ugyanis azokat a jelszógeneráló kiegészítőket, amiket sok ázsiai és európai országban adnak a hitelkártyák mellé. Kódok nélkül az internetes vásárlásoknál nem használható a fizetési funkció.


A Display Card áramellátását egy elem biztosítja. A Cnet Asia tudósítása szerint 2013. januárjától minden online és mobil banki szolgáltatást használó MasterCard-ügyfélnek elküldik az új hitelkártyát. Gerald Gruber, a MasterCard Österreich vezetője ezt annyival egészítette ki, hogy a Display Cardokat Belgiumban a Banca Monte Paschi, míg Törökországban a TBE bank fogja biztosítani az ügyfeleknek. Hozzátette: minden államban a helyi fiókok maguk döntik el, hogy kiadnak-e ilyen kártyákat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fszrtkvltzttni #14
    finomítsuk: Neked úgyse jutna több!
  • globint #13
    Inkább így írd: "Nyugi, neked nem az O premiuma miatt fog kevesebb penz jutni!"
    Hihihihi.....
  • Zoliz #12
    Tileket is tegyenek rá mert azt akarják az emberek
  • Magnum PI #11
    "A Display Card látszólag semmiben sem különbözik a többi hitelkártyától, azonban kis méretű LCD-képernyőt és nyomógombokat egyaránt tartalmaz."

    Hát szerintem ez igencsak különbzöik látszólag :D.
  • Tetsuo #10
    Mivel a javak mennyisege nem vegtelen, ezert ha valahol tobbletet kepezunk, akkor mashol hiany lesz. Magyaran, ha nincs befektetetett energia, amivel kozvetlenul uj eroforrast nyerunk ki (bizonyos kornyezeti feltetelek mellett, persze), akkor az eroforrasokat csupan atcsoportositjuk vagy ujraosztjuk valaki javara es valaki karara.
    Az #1 hsz. pont ezt a befektetett energiat vonta ketsegbe es ramutat az altala velt tarsadalmi igazsagtalansagra.
  • Tetsuo #9
    Az a baj, hogy ezt sem arra hasznaljak, amire a leginkabb szukseg lenne. Lasd. #5 es pin ugrokod.
  • Macc #8
    Nyugi, az O premiuma miatt neked nem fog kevesebb penz jutni!
  • Glutamin #7
    Ez egy RSA criptocard. Félpercenként generál egy számsort, amivel bizonyos dolgohoz hozzáférhetsz. Ezernyi helyen alkalmaznak ilyet. Nekem is van. És bármiylen meglepő ez itt egyeseknek, de vastgaon kibír 1-2 évet az elemmel.
  • Linkout #6
    Úgy tudom, hogy ezek passzív megoldások :(
  • esemve #5
    Én olyat szeretnék amin 1 gomb van, és a paypass fizetés csak akkor hajtódik végre, ha megnyomom azt a gombot. Így nem kellene félni a véletlen leolvasástól, adatlopástól a metrón stb.