Specker Balázs

Bankkártyaóriások együtt a biztonságért

Az öt legnagyobb hitelkártya kibocsátó vállalat közös szervezetet hozott létre, hogy elősegítsék az iparág biztonságosabbá tételét.

Az American Express, a Discover Financial Services, a JCB, a MasterCard Worldwide, valamint a Visa International csütörtökön bejelentette, hogy a jövőben közösen lépnek fel a hitelkártya használat biztonságáért. Ez az első alkalom, hogy az öt hitelkártyamogul közös megállapodást ír alá. A Payment Card International (PCI) Security Standards Council nevet viselő közös intézmény az elsősorban a 2005-ben elfogadott PCI adatbiztonsági szabvány elterjesztését tartja majd szem előtt.

"Először is azért, hogy megvédhessük ügyfeleink bizalmas adatait, és hogy könnyebbé tegyük az adatbiztonság elterjedését" - sorolta föl a közös érdekeket Rob Tourt, a Discover hálózati szolgáltatásokért felelős alelnöke. Brian Buckley, a Visa nemzetközi kockázatkezelésért felelős alelnöke szerint egy egységes adatbiztonsági szabvány megléte az egész üzletág számára égetően fontos lenne, ráadásul az egész folyamat leegyszerűsödne általa.

"Úgy véljük, hogy ez egy olyan fontos kezdeményezés, mely révén a kártyával való fizetéseknél végre helyére kerülne az adatbiztonság kérdése" - ismertette álláspontját Buckley a CNet oldalán. A szabályok az adatkódolás megfelelő módját, közös technikai szabványokat, illetve biztonsági ellenőrzések mikéntjét tisztáznák.

Az újonnan alakult szövetség első dolga volt, hogy frissítse a PCI biztonsági szabványt, amelyre még májusban tettek ígéretet. Tájékoztatásuk szerint a szabvány átírásánál figyelembe vették a különböző cégektől, kereskedőktől és kifizetéseket kezelő vállalatoktól kapott visszajelzéseket is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!