Berta Sándor

Figyelmen kívül hagyja a Huawei elleni bojkottot az ARM

A chiptervező cég továbbra is bonyolít üzleteket a kínai nagyvállalattal.

Liang Quan, az ARM China marketingigazgatója közölte, hogy egyszerűen ignorálják a Huawei és annak félvezetőgyártó leányvállalata, a Hisilicon elleni amerikai bojkottot. Hozzátette, hogy sosem szüneteltették vagy állították le a kínai társaságnak küldött szállítmányokat. A menedzser mindezt azzal indokolta, hogy az ARM által biztosított technológiák Nagy-Britanniából származnak és éppen ezért azokat az amerikai bojkott rendelkezései nem érintették.

A hír azért érdekes, mert a BBC májusban még arról számolt be, hogy az ARM leállította a kínai gyártóval kapcsolatos összes üzletét, miután az Amerikai Egyesült Államok feketelistára tette az óriáscéget. Az ARM kínai leányvállalatát tavaly alapította az ARM és egy kínai befektetési konzorcium. Az ARM China jelezte azt is hogy a Huawei hozzáférhet majd a társaság legújabb, ARMv9-architektúrájához, amely a következő esztendőkben válik elérhetővé. Emellett Liang hangsúlyozta, hogy az aktuális ARMv8-architektúra további használatát szintén biztosítják a Huawei számára.

A marketingigazgató elmondta, hogy a bojkott kihirdetése után az ARM és az ARM China egyaránt megkereste a Huawei-t és a Hisilicont, s megpróbáltak megoldást találni a kialakult helyzetre. Miután az üzleti kapcsolat megmaradt, a kínai gyártó át tudta vészelni a legnehezebb időszakot. Az ARM kihátrálása ugyanis katasztrofális következményekkel járt volna, hiszen például a Kirin 980 is a Cortex processzormagokat és a Mali grafikus egységeket használja, de ugyanez elmondható a Kunpeng 920 szerverprocesszorról is, amely szintén ARM-licencre épül, miközben a Taishan-v110 mikroarchitektúrát a Huawei fejlesztette ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • coyote55 #7
    Johnson mindenképpen ki akarja léptetni őket, viszont a megegyezés nélküli brexitet törvény tiltja. Ha Johnson meglépi, akkor perbe lehet fogni. A pert tuti, hogy elveszti - ezért írtam, hogy megy börtönbe. Népszavazás pedig - szerintem - azért kellene, mert nagyon sokan nem tudták, hogy mivel jár a brexit, be lettek palizva.
  • Vanek úr #6
    A törvények szerint viszont nem léphetnek ki megállapodás nélkül sem (ezt a választ hozták meg a Johnson féle parlament szüneteltetésre válaszul). Vagyis a legvalószínűbb verzió az lesz, hogy újabb időt fognak kérni Johnson-ék, hiszen nem tehetnek mást. Az EU meg még egy kis haladékot ad nekik, mert ez az EU érdeke is.
    Utoljára szerkesztette: Vanek úr, 2019.10.02. 08:58:53
  • morguldae #5
    Ha amerika bojkottálni akar hát bojkottáljon. Mindenki más meg szarjon rá! Unalmas már, hogy mindenkinek amerika akarja megmondani mit csinálhat! A beteg dolgaikat akarják mindenkire ráerőszakolni! Ideje lenne már fellépni ez ellen!
  • zola2000 #4
    (amilyen dolgokat hallok UKról én örülök ha egy kicsit távolabb leszünk tőlük ezzel a kilépésükkel)
  • nlght #3
    "Szerintem Johnson megy a börtönbe, és lesz még egy népszavazás."

    Nem vagyok brexit párti, de mi alapján emelnének vádat (mert tudomásom szerint még nem emeltek, sőt miniszterelnökké nevezték ki)?
    Miért lenne még egy népszavazás, ha tiltják a törvények? Ha lenne mégis akkor mikor (mindjárt kizúgnak megállapodás nélkül)?

    Az én véleményem az, hogy már a hajó elment, kizúgnak megállapodás nélkül, Skócia népszavazással kilép és É-Írország is. Marad a csonka Anglia és szívja majd a fogát.
    Utoljára szerkesztette: nlght, 2019.10.01. 11:59:16
  • coyote55 #2
    Ezt: " szerencsére UKnak sem lesz már sokáig köze az EUhoz " miből gondolod?
    A briteket alaposan megvezették a kilépéssel, nem tudták, minek néznek elébe. Johnson, meg Farage össze-vissza hazudoztak a brexitről, és ne mondja nekem senki, hogy ez a demokrácia. Szerintem Johnson megy a börtönbe, és lesz még egy népszavazás.
  • zola2000 #1
    Mi köze a japán-angol ARMnek az amerikai szankciókhoz?

    Mióta az EUt is szankcionálni akarta Trump még azt sem lehet mondani hogy "szövetségesünk amerika" (oké szerencsére UKnak sem lesz már sokáig köze az EUhoz)
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2019.09.30. 21:48:34