Berta Sándor

USA - számos kínai cég került tiltólistára

A jövő héten lép hatályba egy tavalyi rendelet, amely a Huawei és a ZTE mellett más kínai társaságokat is hátrányosan fog érinteni.

Az Interim Rule RIN 9000-AN83 nevű belső rendelet többek között kimondja, hogy az Amerikai Egyesült Államok szövetségi hivatalai augusztus 13-tól nem vásárolhatják meg a Huawei, a ZTE, a Hytera Communications, a Hangzhou Hikvision és a Dahua Technology vállalatok termékeit. A dokumentum emellett kitér arra is, hogy a szövetségi intézmények nem köthetnek szerződéseket sem az érintett gyártókkal és nem is hosszabbíthatják meg a meglévő szerződéseiket.

A tilalom egy tavaly elfogadott törvényen alapul. Az Interim Rule RIN 9000-AN83 rendeletet összekapcsolták az amerikai védelmi minisztérium, a General Services Administration és az amerikai Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal (NASA) által kiadott előzetes rendelkezésekkel. A végleges rendelet azután jelenik majd meg, hogy lejárt a korábban az állásfoglalások kiadására megadott 60 napos határidő.

A tilalmat 2020 augusztusától kiterjesztik az amerikai szövetségi intézmények partnereire és beszállítóira is. Amennyiben az érintett kínai konszernek termékeit vagy szolgáltatásait alkalmazzák, akkor elveszítik a megbízásaikat és a szerződéseiket. Ez alól csak egy év elteltével és kizárólag a nem biztonsági szempontból fontos területeken lehetnek kivételek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!