Gyurkity Péter

Elrajtolt Európában az Xperia L1

A Sony újabb készüléket dobott piacra a kontinensen, szerényebb hardverrel.

Néhány hete számoltunk be arról, hogy a Sony Xperia L1 megjelenése erre a hónapra csúszik, ezt pedig az Xperia XA1 és XA1 Ultra európai debütálása követte. Most az L1 is felbukkant az európai boltokban, így minden részlet ismertté vált.

Többek között német portálokon beszerezhető a telefon, amely teljesen egyértelmű módon nem a csúcskategóriás megoldásokkal veszi fel a versenyt. Itt ugyanis egy 5,5 hüvelykes kijelzőt kapunk, amely a 720p felbontást támogatja, az 1080p tehát túl nagy falatnak bizonyult. A teljesítményért a négymagos, 1,45 GHz-es órajelen futó MediaTek MT6737T chip felel, ez 2 GB memóriára és egy 16 GB-os belső tárolóra támaszkodhat, míg a hátoldalon egy 13 megapixeles kamera kapott helyet, amihez az előlapon egy 5 megapixeles példány társul – ez továbbra is igencsak népszerű párosnak számít a gyártók körében.


A fizikai méret 151 x 74 x 8,7 mm, a súly 180 gramm, míg a szoftveres oldalon az Android 7.0 Nougat teljesít szolgálatot. Az üzemidőt egy 2620 mAh-s akkumulátor hivatott biztosítani, ezzel nyilván nem is lesznek komolyabb gondjaink, a szokásosnak számító technológiák és funkciók mellett pedig az LTE Cat 4, az NFC, az USB Type-C, valamint az egy SIM-kártyát támogató kivitel érdemel említést -igaz, az Xperia L1 Dual esetében már elérhető a dual-SIM opció is. Ami a külalakot illeti, itt a Sony által preferált (és jól ismert) szögletes kivitel látható, a jelek szerint ezen továbbra sem akarnak változtatni.

A telefon a brit üzletekben 169 fontot kóstál, a német és francia portálokon azonban 199 euró körüli áron juthatunk hozzá egy-egy példányhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!