Gyurkity Péter

Júniusra csúszik az Xperia L1

Az európai debütálás is késhet, áprilisban valószínűleg már nem fut be a készülék.

A Sony némi meglepetést okozott nemrég azzal, hogy egy újabb változatot mutatott be a nagyközönség előtt, dacára annak, hogy ezt egyszerre 4 új példány debütálása előzte meg. Az Xperia L1 hivatalos megjelenését eredetileg áprilisra ígérték, ebből azonban valószínűleg nem lesz semmi.

A brit illetőségű Clove ugyanis frissítette saját oldalát, ebből pedig kiderül, hogy az első példányokat ők csak júniusban várják, vagyis nagyjából 2 hónapot csúszhat a terjesztés elindulása. A pontos okot még nem tudjuk, maga a Sony is meglehetősen homályosan fogalmazott ezt, valamit a hivatalos árat illetően (csak annyit árultak el, hogy igyekeznek kedvező árszintet eltalálni), az európai késlekedés azonban azt jelzi, hogy ez több más régió esetében is így lesz. Természetesen nincs kizárva, hogy kontinensünkön egyes országok hamarabb hozzájutnak majd az új változathoz (a viszonylag alacsony ár miatt ez nyilván keletebbre tűnik esélyesnek), de itt még hiányoznak a konkrétumok.

Az Xperia L1 egyébként egy középkategóriás megoldás, amely egy 5,5 hüvelykes, 720p felbontást támogató kijelzővel futott be. Ezt egy négymagos, 1,5 GHz-es órajelen futó MediaTek MT6737 chip, 2 GB memória, egy alapesetben 16 GB-os, ám kibővíthető belső tároló, egy 13 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera, valamint egy 2620 mAh-s akkumulátor egészíti ki. A telefon legalább három eltérő színben lesz kapható, a Clove esetében ez például fekete, fehér és rózsaszín, a szoftveres oldalon pedig már az új Android 7.0 Nougat verzió fut majd.

Az elkövetkező hetekben valószínűleg a Sony is megnyilatkozik majd a megjelenést illetően, ekkor remélhetőleg a hivatalos árat is megismerjük majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!