Gyurkity Péter

Olcsóbban jön a Sony Xperia XA1

Ezzel egy időben pedig az LG G6 európai árát is megismerhetjük.

A Sony még az MWC során mutatta be négy új okostelefonját, amelyek közül az Xperia XA1 április végi megjelenési dátummal és 300 dollárnak megfelelő árral debütált. Most egyes európai forgalmazók egy ennél korábbi rajtot jeleznek előre, miközben az ár tekintetében is csökkenést értek el.

A brit illetőségű Clove például saját internetes oldalán már regisztrálja az előrendeléseket, a kiszállítást pedig április 10-től ígérik, amivel két héttel megelőzik az eredetileg emlegetett startot. Az ár 229 font, ami nagyjából 280 dollárnak felel meg, tehát a jelek szerint itt is sikerült némi előrelépést kieszközölni, a készülék pedig fekete, arany, rózsaszín, illetve fehér színben lesz elérhető. A hardver természetesen nem változott, így egy nyolcmagos MediaTek chipre, 3 GB memóriára, 32 GB-os tárolóra, valamint az Android 7.0 Nougat verzióra számíthatunk, egy 23 megapixeles hátoldali kamerával. Azt sajnos nem tudni, hogy az XA1 Ultra mikor debütálhat.


Az LG G6 legalább ennyire, ha nem még jobban várt megoldás, amely szintén most fog elrajtolni az európai kontinensen. A német MediaMarkt hivatalos katalógusa szerint a kereskedelmi ár 750 euró, ami nem nevezhető kedvezőnek, de ezzel még mindig közelebb állnak a HTC és a Huawei által megszabott szinthez, mint az iPhone és a Pixel készülékek árához. A telefon fehér, arany és fekete színben lesz kapható, a előrendelés lehetősége itt már szintén él.

A megjelenés az első negyedévben esedékes, ebből nyilván már nincs sok hátra, ám ezzel csaknem egy teljes hónappal megelőznék a nagy rivális Samsungot, amely a maga részéről a Galaxy S8 rajtjára készül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!