Gyurkity Péter

4K-kijelzővel jön a Sony új zászlóshajója

Erre utal az újabb értesülés, a cégnek pedig szüksége lenne egy sikeres rajtra.

A Sony kapcsán az utóbbi időben leginkább a gyenge teljesítményről számolhattunk be, mivel az Xperia család tagjai nem szállították a remélt eredményeket. Most a gyártó minden erővel a közelgő MWC-re készül, ahol újabb esélyt kap a lendület visszanyerésére.

A kínai Weibo közösségi portálon jelent meg a hír, miszerint a cég vadonatúj fejlesztése már többé-kevésbé készen áll a bemutatkozásra. Ezt több nyugati portál is átvette, ebből pedig megtudhatjuk, hogy a külső forrás szerint az új jövevény a Yoshino kódnévre hallgat, egyik legnagyobb újítása pedig a 4K-felbontást támogató kijelző lesz, amely egyértelműen a csúcskategóriában helyezi el azt. Érdemes ezzel kapcsolatban megjegyezni, hogy a Sony már korábban is próbálkozott ezzel a felbontással, az Xperia Z5 Premium ugyanis hasonló érintőképernyővel jelent meg, ez azonban csak korlátozott példányszámban bukkant fel, és meglehetősen drága volt, így nagy áttörésről esetében nem is lehetett szó.

Ezzel egy időben csökkentenék az előlapi keret méretét, vagyis a kijelző a teljes felület nagyobb hányadát töltené ki, miközben a memória méretét 4 GB-ra növelnék, ami a csúcskategóriában ma már szinte alapkövetelmény. Az egészen pontosan 3840 x 2160 pixel felbontás mellett az Xperia XZ 2 hivatalos név bukkant még fel a hírben, ebben azonban még nem lehetünk teljesen biztosak, hiszen a Sony egyelőre nem hajlandó megerősíteni a részleteket. Mindazonáltal nem kell már sokat várnunk a rajtra, hiszen a bemutató közeleg, erről pedig a cég nyilván nem szeretne lemaradni.

Az MWC a hónap végén, február 27-én, reggel 8.30-kor indul Barcelonában, itt számos gyártó újításait megismerhetjük majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #7
    Lassan jön a 8K,én azt már megvárom,gondolom hamar kijön,4K-n nem látom rendesen a hívó arcát.
  • tom_pika #6
    tényleg kell ide a 4K
  • takysoft #5
    hungi: teljesen igazad van, nekem pl Oneplus van, és imádom.

    a VR még kb sehol sincs... máshoz meg elég felesleges a 4K... arról nem is beszélve, hogy a 4K HATALMAS előrelépés a QHD-ról...
    3,6 helyett 8,3 megapixel.
    az sokkal több pixel. amiket ugyan nem látsz, de a vasnak ki kell számolni... erősebb proci kell neki, és erősebb grafikai chip. főleg játékok esetén.
    amit még ha bele is teszel, erősebb melegedés, és kevesebb készenléti/használati idő.

    és még ha VR-ról is lenne szó... azt azért tudjuk, hogy a VR-hoz nem elég a 30 fps.... oda keményen kell 80-90 fps, vagy elég fejfájós élmény lesz... (ezért nem erőlteti a Sony sem a nagy felbontású VR-t, mert azt nem vinné a gépe jól.)

    őszintén szólva az átlagos 5" - 5,5" méretben simán bőven elég a FullHD is... már a QHD is csak alig látható nüansznyi változást hoz, amit elég nehéz olyankor észrevenni, ha nem teszed oda a másik mellé.

    Persze, értem én, hogy a mobilbizniszben nagyon kell az innováció, de ez pillanatnyilag tökfelesleges...
  • hungi #4
    Kb az összes kínai rizskályha tud normális gps-t, már senki nem égeti magát fos antenna design-nal mint az occsó mtk telefonok idejében. Vegyél valamit amiben qualcomm soc van, xiaomi/opo/lenovo lehetőleg nem a kinai belpiacos kategoriából és nem lesz gondod 100%. Okos ember Cubot-ot, dogee-t, umi-t, elephone-t, stb. meg a többi 3. világba szánt telefont ne vegyen.
  • Berber #3
    Z5 prémiumom van. Nagy szívás ez a 4K. Drága ha törik (ezt csak panaszolták) már 24 fokban túlmelegszik és sötétíti a háttér világítást. Nyáron gyakorlatilag használhatatlan, nincs kontrasztja. Vízállóságot hagyjuk! Zabálja az áramot (bár 2 napot kibír) Nagy és drága csalódás. A software az jó rajta, meg a GPS. Ha kínai rizskályha tudná ezt csak azt vennék, de mindnek ócska a GPS-e. Utoljára a Cubot X11 volt a legjobban használható. Azóta se egy se.
  • CairoJack #2
    VR - csak emiatt, más értelme nincs. De a VR is elég korlátozott dolog ma még.
    Amúgy én nagy Sony van voltam, de az új modellek hihetetlenül nem jönnek be. Elképesztően rondák (lumia koppintás), egyre inkább műanyagosodnak, már nem vízállóak, egyre több a kínai hardver a palettában.
    Ez már nem. Z5-ről nem tudtam márkán beül mire váltani, S7 Edge lett a vége. RIP Sony.
  • cateran #1
    "z Xperia Z5 Premium ugyanis hasonló érintőképernyővel jelent meg, ez azonban csak korlátozott példányszámban bukkant fel, és meglehetősen drága volt, így nagy áttörésről esetében nem is lehetett szó. "

    Ez meg majd sikeres lesz...jah...Annal a Sonynal is verprofi managerek ulhetnek...
    Amugy valaki elmagyarazna miert jo a 4k kijelzo 1 picsanyi telefonon?