Gyurkity Péter

Lencsevégen az új Xperia XA

A Sony új mainstream készüléke némileg újragondolt külsővel érkezik.

A hónap közepén megjelent az első kép a Sony soron következő mainstream telefonjáról, amely az eredeti Xperia XA típust lesz hivatott leváltani. Ezt néhány apró részlet egészíti ki, így már (a hivatalos megerősítés hiányában is) alakulóban van a telefon specifikációja.

A Slashleaks oldalán bukkant fel a fotó, amelyen egy lapos kivitelű, ám enyhén lekerekített sarkokkal érkező készüléket láthatunk. Ez arra utal, hogy a Sony némileg újragondolja a dizájnt, amely változni fog az eredeti példány külsejéhez képest, emellett azonban néhány további részletre is fény derül, amelyeket betekintést engednek a gyártó elképzeléseibe. A modern kinézet mellett ilyen részlet például a megszokott hangerőszabályzó jelenléte, a kamerához rendelt további fizikai gomb, valamint a szintén apró, a Sony esetében megszokottnak számító ki- bekapcsoló gomb.


A kép alapján az Xperia XA megtartja a hagyományos, 3,5 mm-es jack csatlakozót, erről tehát nem kell majd lemondanunk. A pontos hardveres specifikáció ugyan még nem látott napvilágot, de külső források tudni vélik, hogy egy kereken 5 hüvelykes, vagy ehhez nagyon közeli telefonról van szó, amely nagy valószínűséggel egy 145 x 66,8 x 7,99 mm-es fizikai méretet takar, míg az újratöltésről és az egyéb kiegészítők megfelelő csatlakoztatásáról az USB Type-C csatlakozó gondoskodik majd. A Sony várhatóan heteken belül lerántja majd a leplet a készülékről, a teljes listára tehát addig várnunk kell.

Minden bizonnyal ekkor derül majd fény a pontos megjelenési időpontra és a kereskedelmi árra is, bár ez utóbbi a remények szerint nem lesz magas.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #4
    Valószínűleg ezért nem te írod ezeket a cikkeket :D
  • schultz6354 #3
    Honnan tudjak hogy ez az uj? Minden sony ugyanugy nez ki, en speciel nem sok kulombseget latok koztuk
  • Sippie #2
    én megvárom majd az xperia XCA1.1-et
  • Jim Morrison #1
    Ezek az elnevezések... :C