Berta Sándor

130 dollárba kerül a Snapchat kamerás napszemüvege

A tőzsdére készülő cég trendi, de szuperbuta eszköze tökéletes ellentéte a Google profi megoldásának.

Kiderült, hogy mennyiért lehet megvásárolni a cég különleges eszközét: a Snap Inc. Spectacles nevű kamerás szemüvegének hivatalos ára 130 dollár, míg a töltéshez is használható ház 50, a töltőkábel pedig 10 dollárba kerül. Az új terméket tavaly szeptemberben mutatta be Evan Spiegel, a vállalat társalapítója és első embere. A készülék tíz másodperc hosszúságú videókat tud rögzíteni, ehhez elég csak megérinteni a szemüveg oldalát és egy LED mutatja, hogy felvétel zajlik. A kamerák 115 fokos szögben látnak és a videókat Bluetooth-kapcsolaton keresztül lehet az okostelefonra továbbítani.

A Snap Inc. az eszközt eddig spontán módon kihelyezett automatákon keresztül értékesítette, de - türkíz, narancs és fekete színben - most már online is megrendelhetők. Az előbbi megoldás hátránya az volt, hogy a pontos eladási helyet csak az utolsó pillanatokban tudták meg az interneten a felhasználók. Igaz, előnyös volt, hogy így elkerülhetővé váltak a tumultusok. A társaság az online értékesítés mellett ugyanakkor az automatákról sem akar lemondani. A megrendelést követően a kiszállítás ideje körülbelül 2-4 hét. A Snap Inc. hat darabban maximalizálta az egy háztartás által megvásárolható készülékek számát.


Az elkészített videók az Android és az iOS alatt egyaránt működő okostelefonos szinkronizálásnak köszönhetően a Snapchat Memories rubrikában jelennek meg. A termék feltöltésére a külön megvásárolható ház használható fel, amelyet szintén elláttak egy LED-gyűrűvel. Ez villog akkor, ha a szemüveg feltöltés alatt van és jelzi a telítettségi szintet is. A megoldás hátránya az, hogy rossz fényviszonyok mellett nem igazán használható, ilyenkor ugyanis a rögzített videó minősége is rosszabb.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #7
  Mondjuk a felbontás, dinamika stb. lényegesebb, mint hogy milye színe van... én olyat hordanék, ami átlagos szemüvegnek néz ki.
 • Tinman #6
  Bucsus filléres fos feeling árad belőle, kb. úgy nézel benne ki, mint súlyosan hátrányos helyzetű Tompika. Pénzért azért hordanám... mittomén' havi 50k zsebbe és hordom.
 • gforce9 #5
  Vagy ott érdemes levenni, ahol rászólnak az emberre, hogy "légyszives, vedd le" :)
 • Tetsuo #4
  Minden publikus helyen használhatod, kivéve ott, ahol ki van írva, hogy tilos kamerázni.
 • hungi #3
  Az utcán senkit sem meszelnek le, a turistáktól se veszi el senki a kamerákat...
 • RoboKutya78 #2
  Azért mielőtt még kitöltöd a megrendelő lapot légy tisztában azzal hogy nálunk magyaroknál mi az ami kém felszerelésnek minősül és ne érjen meglepetés ha esetleg lemeszelnek vele az utcán.
 • zola2000 #1
  Elég "érdekesen" néz ki, és drága (katt) is.
  Utoljára szerkesztette: zola2000, 2017.02.22. 17:17:54