Berta Sándor

Kamerás napszemüveget mutatott be a Snapchat

A platform csak korlátozottan akarja terjeszteni az új terméket.

Részben beigazolódott egy szeptember elejei sajtóhír, miszerint a cég belépett a Bluetooth Special Interest Groupba (SIG) és hardvert fejleszthet. Bár az új megoldás nem kapcsolódik a kiterjesztett valóság technológiához, de mindenképpen érdekes ötletről van szó. A Spectales nevű kamerával felszerelt napszemüveget Evan Spiegel, a vállalat társalapítója és első embere mutatta be. Az eszköz tíz másodperc hosszúságú videókat tud rögzíteni és a menedzser szavai alapján csupán egy "játékszer", amely a grillezés közben vagy a koncerteken is hasznos lehet.

Ahhoz, hogy valaki rögzíteni tudjon egy videót, meg kell érintenie a szemüveg oldalát és ilyen esetekben egy fényjelzés mutatja, hogy felvétel zajlik. A kamerák 115 fokos szögben látnak és a készülék képes a videókat Bluetooth-kapcsolaton keresztül az okostelefonra továbbítani. Ugyanakkor azt egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen minőségű felvételek készíthetők a szemüveg kameráival.

Spiegel közölte, hogy az új termék lehetőséget kínál a korábbi élmények újraélésére. A menedzser már tavaly év elején is viselte a szemüveget, amikor ő és a barátnője, Miranda Kerr szupermodell először nyaraltak közösen, s amikor később megtekintette a készített videókat, akkor úgy érezte, hogy ismét ott volt a helyszínen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skylake #1
    Nagyon hiányzott már ez a szelfigenerációnak. Fájdalom azonban, hogy ugyanúgy ki lesz tiltva a f*szba sok helyről, mint annak GGlass, mivel ide a rozsdás bökőt, az első hekkelése a cuccnak pont éppen azt fogja szolgálni, hogy ne világítson a led-gyűrű, amikor kamerázik vele a digitálparaszt.

    Élmények újraélése b*zmeg. Nem a különböző dokumentációs funkciót lehetővé tevő eszközöket kell kattyingatni, mint valami kib*szott riporter vagy filmes, hanem teljesen jelen kell lenni, és képesnek kell lenni átélni valamit abban a mélységben, ami tényleg átélésre méltó. Az, hogy a ma embere ezt a képességet szinte teljesen elvesztette, csak önmagának köszönheti.