Berta Sándor

A művészetre fókuszál az Epson új okosszemüvege

A gyártó bemutatta a legújabb okosszemüveg-modelljét.

Az Epson Moverio BT-350 a kiterjesztett valóság technológiára épül és leginkább művészeti, valamint kulturális célokra használható. Az a lehetőség, hogy a helyszíni élményeket kiterjesztett valóság tartalmakkal lehet kibővíteni, lehetővé teszi a szervezőknek, hogy teljesen új innovatív módon mutassák be a rendezvényeiket.

Hogyan mozgott egy dinoszaurusz? Miként nézett ki 2000 évvel ezelőtt egy mozaik? Hogyan alkotta meg egy művész valamelyik alkotását? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre ad teljesen új vizuális választ az Epson készüléke, amely gyakorlatilag egy korszerű túravezető megoldásként működik. A Moverio BT-350 segítségével képek és videók, de akár komplex 3D-tartalmak is beilleszthetők a valódi környezetekbe.

Az integrált 5 megapixeles sztereókamera segítségével az okosszemüveg képes felismerni a közvetlenül a felhasználó előtt lévő tárgyakat, s megmutatni vagy lejátszani a kiegészítő információkat. Az Epson által kifejlesztett Si-OLED-technológia gondoskodik arról, hogy mindig világos és kontrasztos legyen a megjelenített kép, még világos környezetekben is. A kijelző felbontása egyébként 720p.

Valerie Riffaud-Cangelosi, az Epson Europe új piaci fejlesztésekért felelős vezetője kijelentette, hogy a Moverio BT-350 kifejezetten a különböző felhasználók, akár a szemüvegesek számára is kényelmesen viselhető. További előny, hogy akár több eszköz is könnyen és hatékonyan kezelhető. Kiegészítők segítségével egyszerre akár több készülék is tölthető vagy ellátható a legújabb frissítésekkel.

Az integrált akkumulátor legfeljebb 6 órás üzemidőt biztosít. A támogatott szabványok között található a Bluetooth Smart, a Wi-Fi és a Miracast, továbbá van giroszkóp, gyorsulásmérő, iránytű, GPS. A rendszer alapja a négymagos Intel Atom x5 processzor, amelynek órajele 1,44 GHz. Ezt egészíti ki 16 gigabájt flashmemória, amely SD-kártya segítségével további 32 gigabájttal bővíthető. Az operációs rendszer az Android 5.1. Érdekes kiegészítő a lekapcsolható trackpad és a jelszavas védelem, amellyel megakadályozható a rendszer kezelőfelületéhez való hozzáférés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!