Berta Sándor

Csak évek múlva jön az új HoloLens?

A Microsoft kihagyhatja a szemüveg második változatának piacra dobását, az indoklás szerint azért, hogy jobb terméket készítsen.

A kiszivárgott információk alapján a Microsoft úgy döntött, hogy nem dobja piacra a HoloLens kiterjesztett valóság szemüveg második verzióját, mert így később egy sokkal jobb termékkel jelentkezhet. Utóbbi viszont csak 2019-ben érkezhet és az addig fejlesztett technológiákat abba integrálják majd. A Microsoft az eszköz aktuális kiadásán is tovább dolgozik azért, hogy a tesztelőknek és a fejlesztőknek optimalizált felhasználói élményeket kínáljon.

Paul Thurrott úgy vélte, hogy a társaságnak jó oka van a második változat kihagyására. Az óriáscégre ugyanis úgy is lehet tekinteni, mint piacvezetőre a vegyes valóság kísérleti piacán. A konkurencia még nem elég nagy, így nincs szükség egy új termék megalkotására és piacra dobására. A HoloLens harmadik verziójában a Microsoft orvosolhat olyan hibákat, mint a viszonylag kicsi látómező és a szemüveg mérete. Annak ellenére, hogy nem lesz második kiadás, nagyon komoly összegeket költhet az óriáscég az első modell továbbfejlesztésére, ehhez a vállalat már új szakembereket is munkába állított.

A HoloLens első változata tavaly október óta Európában is elérhető, a Developer Edition 3299 euróba, míg a Commercial Suite 5489 euróba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #2
    Jelenleg a piacon a professzionalis megoldasok kozott az epson megoldasa a legjobb es leginkabb hasznalt. Kisebb, hasznalhatobb es mar a 3. valtozata is reg megjelent. Ehhez kepest azt se tudjak az emberek, hogy ki is vezeti most eppen az epsont.
  • Sir Cryalot #1
    Kell a látszatja hogy nem csak tartani tudja a lépést a mammutcég hanem diktálni is !

    A hülyezakós gúhglereseket , kapucnispulcsis farzsebbe nyúlkálós CEO-val kell lecammogni, , a gúhgül glössz-t meg fejbeültetett bilivel lenyomni.