Berta Sándor

Netflix - jöhet az offline mód?

A streamszolgáltató rákényszerülhet a korábbi álláspontja megváltoztatására.

2014 decemberében Cliff Edwards, a Netflix kommunikációs és technológiai igazgatója arra a felvetésre, hogy vajon a társaság valaha kínál-e majd olyan felvételeket, amelyek internethozzáférés nélkül is elérhetők lesznek, azt válaszolta, hogy ez soha nem fog megtörténni. Tavaly szeptemberben Neil Hunt, a cég termékekért felelős vezetője megerősítette, hogy nem változtatnak a bevált koncepciójukon. Idén júniusban viszont már úgy tűnt, hogy a szolgáltató meggondolta magát és azt tervezi, hogy a jövőben a film- és sorozatkínálatát offline módban is elérhetővé teszi a felhasználók számára. Nos, ezt megerősítik a most felbukkant információk is.

Az álláspont megváltoztatásának hátterében minden bizonnyal az állhat, hogy a Netflix számos országban terjeszkedik és az érintett államok között vannak olyanok is, ahol nincs megfelelő szélessávú internethálózat, ezért kompromisszumot kell kötni.

Ted Sarandos, a Netflix tartalmakért felelős vezetője azt nyilatkozta a CNBC-nek, hogy bár sok országban elindították a videostream-szolgáltatásukat, azonban számos helyen még nem számít magától értetődőnek a folyamatosan elérhető szélessávú hozzáférés. Éppen ezért ezekben az államokban jelen van egy "letöltési kultúra", s nekik ehhez alkalmazkodniuk kell és alternatívát kell kínálniuk a felhasználók számára, hogy zökkenőmentesen használhassák a Netflixet.

A platform jelenleg már a világ több mint 200 országában érhető el és kénytelen lesz lépni, mert a konkurensei többsége - így a YouTube és az Amazon Prime Video is - kínál offline funkciót. Néhány fontos kérdés ugyanakkor még nyitott, többek között nem derült ki, hogy az új funkció mikortól válik elérhetővé és az sem, hogy azt globálisan vagy csak néhány kiválasztott helyen vezeti-e be a cég.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!