Berta Sándor

Mégis lesz letöltési funkció a Netflix rendszerében?

Úgy tűnik, hogy a streaming-cég az elmúlt hónapokban meggondolta magát.

A Netflix azt tervezi, hogy a jövőben a film- és sorozatkínálatát offline módban is elérhetővé teszi a felhasználók számára. Az ezzel kapcsolatos új funkciót a platform a következő hónapokban vezetheti be. Az ágazat bennfentesei úgy értesültek, hogy a "Download and go" funkciót a Netflix az év végéig valósíthatja meg. Mindez nyílt titoknak számít az ágazaton belül, ugyanakkor ezt a lépést a társaság eddig hivatalosan nem erősítette meg és az ezzel kapcsolatban felbukkant híreket sem kommentálta.

Egy ilyen döntés nem lenne teljesen meglepő olyan szempontból, hogy bizonyos konkurens szolgáltatások, például az Amazon Video és a Comcast is kínálnak offline tartalomhasználati lehetőségeket. A kiszivárgott információ ugyanakkor abból a szempontból meglepetésnek számít, hogy 2014 decemberében Cliff Edwards, a Netflix kommunikációs és technológiai igazgatója arra a felvetésre, hogy vajon a társaság valaha kínál-e majd olyan felvételeket, amelyek internethozzáférés nélkül is elérhetők lesznek, azt válaszolta, hogy ez soha nem fog megtörténni. Tavaly szeptemberben pedig Neil Hunt, a cég termékekért felelős vezetője megerősítette, hogy nem változtatnak a bevált koncepciójukon.

Reed Hastings, a társaság első embere április végén viszont azt nyilatkozta befektetőknek, hogy nyitottak a témával kapcsolatban. Egy offline funkció ugyanakkor nem jelenti automatikusan azt, hogy minden tartalom esetében korlátlan letöltés valósulhat meg. Valószínűnek tűnik, hogy a platform egyeztetni fog a szerzői jogtulajdonosokkal és a kínálatát a megkötött megállapodásoknak megfelelően korlátozza majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!