Gyurkity Péter

Elrajtolt a ZTE Axon 7 mini

A nem éppen kicsinyke készülék középkategóriás hardverrel rajtolt el Európában.

A ZTE kapcsán legutóbb az Axon család további kibővítéséről írtunk, hiszen itt az Axon 7 még júniusban jelent meg a piacon. Most befutott a mini változat is, amely azonban fizikai méretét tekintve megcáfolja a gyártó által választott nevet.


Érdekes módon a kínai cég nem jelentette be hivatalosan a megjelenést, ennek ellenére egyes online boltokban már megrendelhető az Axon 7 mini. Legalább ilyen furcsa, hogy a név ellenére egy 5,2 hüvelykes megoldásról van szó, bár ezt már tavaly is láthattuk, hiszen akkor az eredeti Axon mini ugyanilyen kijelzővel jelent meg – az Axon 7 esetében 5,5 hüvelykes érintőképernyőre esett a választás. Ami a hardvert illeti, itt az 1080p felbontást támogató AMOLED-kijelző mellé egy nyolcmagos Snapdragon 617 chip, 3 GB memória, egy 32 GB-os kibővíthető tároló, egy 13 megapixeles hátoldali és egy 8 megapixeles előlapi kamera, valamint egy 2705 mAh-s akkumulátor sorakozik fel, ami a középkategóriában helyezi el a telefont.


A szoftveres oldalon az Android 6.0 Marshmallow fut, ehhez a teljes listán még az LTE-elérés támogatása, a dual-SIM opció, a hátoldalon elhelyezett ujjlenyomat-olvasó, illetve fém burkolat csatlakozik. Arról nem esett szó, hogy a ZTE pontosan mely régiókban tervezi a forgalmazás elindítását, de a német portálok bevonása révén az már biztos, hogy az európai vásárlók ezúttal az első körben juthatnak majd hozzá a típushoz. Az ezüst és arany színben kínált Axon 7 mini a német oldalon 299 eurós áron kapható, ez tűrhetőnek mondható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!