Gyurkity Péter

Itt a ZTE Blade A2

A cég bemutatta új telefonját, amely alacsony áron, szerény hardverrel futott be.

A ZTE még tavaly decemberben rántotta le a leplet a Blade A1 névre keresztelt típusról, amely akkor 5 hüvelykes kijelzővel, négymagos chippel, valamint 2 GB memóriával jelent meg. Most befutott a közvetlen utód is, amely a hardver terén nem sokat változtat, de mindenképpen kedvező áron érkezik.


A Blade A2 megtartotta az előd által is alkalmazott, kereken 5 hüvelykes érintőképernyőt, amelyhez ezúttal is a 720p felbontás társul. A processzor feladatait a némileg erősebb, négy helyett immár nyolc magot és 1,5 GHz-es órajelet kínáló MediaTek MT6750 chip látja el, itt viszont mind a memória, mind pedig a belső tároló kapacitása maradt a régi, vagyis előbbiből 2 GB, utóbbiból pedig 16 GB áll majd rendelkezésünkre. A hátoldalon egy 13 megapixeles kamera helyezkedik el, ezt az előlapon egy 5 megapixeles példány egészíti ki, ez pedig szintén nagyon népszerű és elterjedt megoldás a ma piacon lévő gyártók körében.


A hátlapon ugyanúgy megtalálható az ujjlenyomat-olvasó, amely ma már egyre több középkategóriás példányon is megjelenik, ez (a sikeres azonosítást követően) mindössze 0,3 másodperc alatt feloldja a készüléket. A telefon egy 2500 mAh-s akkumulátorra támaszkodik, amely a fenti hardver tekintetében kielégítőnek mondható, de a támogatott technológiák listáján a VoLTE is megtalálható, ami szintén üdvözlendő változás. A szoftveres oldalon az Android 5.1 Lollipop fut, ezt a Mifavor 3.2 kezelőfelület egészíti ki.


A hivatalos megjelenés Kínában június 15-én esedékes, az ár 91 és 107 dollár között mozog, ami kedvező szint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #4
    Akinek válaszolt, az 30-40 ezres árban szeretett volna, a redmi3 47ezer ... ha kicsit vár, akkor lesz olcsóbb is.
  • hungi #3
    50000 != 28000
  • Cat #2
    Álom? Tessék, 8 mag, 2 GB RAM, 13 megapixeles kamera:

    Xiaomi Redmi 3
  • petrov144 #1
    Szerény hardver? Ilyen áron huszon pár ezer Ftért.. persze mire ideér, vám meg kereskedői haszna stb jóval magasabb lesz. A régi Ace3 helyett én most akarok venni egy 30-40 körüli telefont, de azokban csak álom a 8mag, a 2 giga ram + a 13 megás kamera.