Gyurkity Péter

Bemutatkozott a ZTE Axon Elite

A gyártó egy további példánnyal egészítette ki új sorozatát, amely Európában is megjelenik.

A kínai gyártók mezőnyéből az utóbbi néhány évben kiemelkedő ZTE egy új családdal bővítette ki kínálatát, ez pedig már több eltérő változatot is felvonultat, igaz többnyire csak az ázsiai régióban. A legújabb változat azonban Európában is elérhető lesz, így mindenképpen érdemes végigfutni a fontosabb jellemzőkön.


A nagy riválisokhoz hasonlóan a mostanában az amerikai piac felé nyitó ZTE is a berlini IFA alatt mutatta be új megoldását, mégpedig Axon Elite néven. Ez ugyan a hardveres specifikáció terén némileg elmarad a korábban már szintén debütált Lux és Pro változatoktól, ám a lista még így is a csúcskategóriába illő specifikációt takar, a készülék ugyanis a mostanában optimálisnak tűnő 5,5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelzővel érkezik, amely 2.5D technológiával egészül ki, ehhez pedig a Snapdragon 810 chip társul, amely ugyan némi gondokkal nézett szembe az utóbbi hónapokban, ez azonban nem gátolta meg abban, hogy több zászlóshajóban is megjelenjen.


A felsorolás szerint az új telefon 3 GB LPDDR4 RAM, valamint microSD révén tovább bővíthető, 32 GB-os belső tároló révén szolgálná ki a teljesítményre éhes felhasználókat, ezeket pedig a hátoldalon egy 13 és egy 2 megapixeles iker-kamera, az előlapon pedig azok 8 megapixeles társa egészíti ki. A megfelelő hangzásról az AKM 4961 Hi-Fi chip gondoskodik, a biztonság terén pedig ujjlenyomat-olvasó, íriszolvasó, illetve hangvezérlés is rendelkezésünkre áll.

A készülék szeptember 24-én a nagyobb európai piacokon is megjelenik, ára itt 420 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!