Gyurkity Péter

A fotókra koncentrál a Nubia Z11 mini

A cég pedig az észak-amerikai helyett a kínai, a latin-amerikai és az európai piacra fókuszál.

Tavaly többször beszámoltunk a ZTE soron következő Nubia okostelefonjának várható összetételéről, azóta azonban több fontos változásra is sor került a cég háza táján. A leányvállalat különvált, ők azonban megtartották a Nubia nevet, illetve a Z9 típust és annak mini változatát. Most egy újabb készüléket dobnak piacra.

A Nubia Z11 mini a maga kereken 5 hüvelykes kijelzőjével nem feltétlenül érdemli ki a megkülönböztető jelzőt, maga a telefon azonban egy középkategóriás megoldás, amely ehhez a mérethez az 1080p felbontást, a nyolcmagos Snapdragon 617 chipet, 3 GB LPDDR3 memóriát, egy 64 GB-os belső tárolót, a microSD-bővítés lehetőségét, ujjlenyomat-olvasót, valamint egy 2800 mAh-s akkumulátort társít. A dual-SIM opció mellett megtalálható itt a Cat 6 LTE, a VoLTE, a Bluetooth 4.1, a 802.11ac WiFi, illetve az USB Type-C, de nem hiányzik a listáról a Quick Charge 2.0 sem.


Jól látható módon a képkészítést hangsúlyozzák ki, a hátoldalon ugyanis egy 16 megapixeles f/2.0 kamera kapott helyet, amely a Sony által szállított IMX298 szenzorra épül, amely eddig többnyire csúcskategóriás okostelefonokban jelent csak meg. Az előlapon ehhez egy 8 megapixeles f/2.4 kamera csatlakozik, méghozzá több szoftveres funkcióval és alkalmazással, hogy még élethűbb és élesebb képeket rögzítsünk. A szoftveres oldalon az Android 5.1 Lollipop fut, ez itt is a gyártó saját felületével egészül ki.

A telefon Kínában már előrendelhető, az ár ott 230 dollárnak felel meg - a számukra helyi piacon három év alatt 10 millió Nubia-telefont szeretnének értékesíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hungi #2
    "Az előlapon ehhez egy 8 megapixeles f/2.4 kamera csatlakozik több szoftveres funkcióval és alkalmazással hogy még élethűbb és élesebb képeket rögzítsünk"

    Ne az már régen rossz ha ehhez szoftver kell....
    Utoljára szerkesztette: hungi, 2016.04.22. 12:27:15
  • who am I 7 #1
    tetszik, bár jobban örülnék, ha csak 13mp lenne, de lenne hozzá stabilizáló meg tudná a 4k-t...enyém majd 1.5 éves, de lehet 4k-t csinálni vele.