Gyurkity Péter

Csavarok nélkül jön a ZTE Axon 2

A cég a dizájn terén újít, de a hardverrel sem lesz nagy gondunk.

Utoljára még tavaly decemberben számoltunk be a ZTE Axon sorozatának egy újabb tagjáról, nem lehet tehát azt mondani, hogy a cég ezen családja gyakran látott vendég lenne lapunk hasábjain. Most az Axon 2 van soron, ezzel kapcsolatban pedig maga a vezérigazgató adott hírt egy érdekes húzásról.

A cég első embere egy képet osztott meg a nagyközönséggel, amely olyan csúcskategóriás megoldásokkal veti össze az új telefont, mint az iPhone 6s és a vadonatúj Huawei P9. Ez utóbbi két fejlesztés szintén fém burkolatra támaszkodik, ennek megfelelően pedig a szokásos csavarokat is megtaláljuk az alsó részen. Az Axon 2 viszont szakít ezzel a hagyománnyal, a cég mérnökeinek ugyanis sikerült előállniuk egy csavarok nélküli megoldással, amit a gyártó természetesen jelentős innovációként igyekszik beharangozni. Azt még nem tudjuk, hogy a felhasználók mennyire vágynak egy ilyen alternatívára, de szerencsére nem ez az egyetlen információ a telefonnal kapcsolatban.


A kínai TENAA oldalán ugyanis már megjelentek a telefon előlapját és hátlapját ábrázoló képek, emellett pedig az is kiderült, hogy a hardver terén egy 5,5 hüvelykes, 1440p felbontást támogató kijelzőre számíthatunk, amelyhez a Snapdragon 820 chip, 4 GB memória, egy 64 GB-os, ám tovább bővíthető tároló, egy 20 megapixeles hátoldali és egy 8 megapixeles előlapi kamera, valamint egy egyelőre ismeretlen méretű akkumulátor társul.

A megjelenés pontos időpontja és annak menetrendje egyelőre nem ismert, de erre már nem kell sokat várnunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #1
    Átlag felhasználó: "milyen csavarok?"