Gyurkity Péter

Androidról váltanak az új iPhone-tulajdonosok

A cég első embere szerint minden korábbinál nagyobb arányban vannak jelen a platformot váltók.

Az Apple 2015-ös pénzügyi évre vonatkozó részletes jelentését az ilyenkor szokásos konferencia követte, benne további értékeléssel és a befektetők oldaláról felmerülő kérdések megválaszolásával. Ennek során Tim Cook vezérigazgató kijelentette, hogy az új vásárlók között eddig nem látott mértékben vannak jelen az Androidról váltók.

Cook állítása szerint a harmadik negyedév során az iPhone okostelefont vásárlók csaknem egyharmada, nagyjából 30 százaléka volt olyan felhasználó, aki korábban androidos megoldást birtokolt, ez pedig azt jelenti, hogy az arány az eddig mért legmagasabb - legalábbis azóta, hogy három évvel ezelőtt elkezdték mérni a jelenséget. Érdemes ehhez hozzátenni, hogy a cégvezető az utóbbi időben szereti is kiemelni a platformot váltók nagy arányát, hiszen már korábban is jelezte, hogy az első nagyobb méretű fejlesztések megjelenése után megfigyelhető volt a növekedés, ami a jelek szerint egyre erősödik.

Nem vitás, hogy az Apple az utóbbi időben megkettőzte erőfeszítéseit, ami a nagyobb készülékek iránt érdeklődők elcsábítását illeti. Az iPhone 6 és iPhone 6 Plus megjelenése már egyértelműen ezen felhasználók meggyőzésének szándékát tükrözte, hiszen a cég akkor először szánta el magát a megszokott méret növelésére, idén pedig egy újabb párost dobtak piacra, amely szintén ezen nagyobb méretet tartotta meg. Az első saját androidos alkalmazásuk a Move to iOS névre hallgat, amely szintén a váltást könnyíti meg, bár azért még maradtak fontos részletek, amire figyelnünk kell a döntés meghozatalakor.

Arról persze még nincs szó, hogy az iOS globális szinten is veszélyeztetné az Android egyeduralmát, de a trend azt jelenti, hogy a két platform közötti különbség tovább csökkenhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #24
    Nesze okoska, csak a legfrissebbek:

    https://sg.hu/cikkek/115675/dolgozoi-harmadatol-is-megszabadulhat-a-samsung

    https://sg.hu/cikkek/115600/az-lg-es-a-sony-is-szenved-a-telefonoknal
  • levente68 #23
    Szóval, egyelőre maradsz te hazugságban, ez várható volt.

    Nagy izomerő ahhoz talán nem kell, hogy a tömegesen vajúdó, kudarcban és csődben lévő Android-os gyártókat felsorold, vagy tévedek?
    A kicsi ujjacskáiddal copy-paste ide azokat a linkeket, már megy az Apple cuccokon is...


    Még a HTC is talpra állni látszik, pedig szépen elkúrták a dolgaikat, ami egyáltalán nem az Android hibája volt, csak gyökerek - vagy hozzád hasonló aljas, ellenséges ügynökök - vezették.
    Ráadásul, még azt sem lehet mondani, hogy az Apple-lel való szánalmas lepaktálása segítette volna ki a kátyúból.

    Közben meg újabb és újabb cégek kezdenek Android-os gépeket gyártani és bizony a gagyi kategóriától, a (kicsit túlzóan flagship killernek nevezett) OnePlus Two-n keresztül a LeTV-ig - akikről a fene se hallott még, pedig igen nagy név Kínában - a Samsung-ot is remélhetően (rájuk fér) megszorongató minőségig és teljesítményig találni kütyüket.

    Visszatérve egy pillanatra: nem imádok én semmit, az Android-ot sem, egyszerűen olyan szintű igényeim vannak, amit egy iOS készülék nem tud kielégíteni, a WP szintén, így egyelőre Android felhasználó maradok, ahol ugyanannyi pénzt értelmesen elköltve több készülékkel gazdagíthatom magam.
    Az iOS (nem az én véleményem szerint) nem is fogja hozni azokat, amiket én hiányolok, pedig simán elcsábíthatna.
    Az eddig végre átvett funkciókat is igen nehezen tudják jól megcsinálni Apple-nél, így további komoly áttörésre ezen a fronton nem számíthatunk.
    Ok, gyengébb SoC-vel nem lag-ol, de ez egy erősebb Android-osban is megoldható (ha a gyártója nem szarja tele, bár még úgy is sokszor), ráadásul csakis egy működési preferencia kérdése. Azért ők is erősítenek hardware-ben, mert kénytelenek, hiszen, míg a GUI nagy prioritást kap, a háttérfolyamatok (már, amit enged az iOS) túlságosan háttérbe szorultak.

    Kérdés: ma már nem áll le a letöltés, ha scroll-ozol erősen a böngészőben?

    Az se baj, ha erre nem te, az elvakult válaszolsz, mert értelmes embertől szívesebben venném.
    De ha sikerül összeszedni magad és képes vagy rá, hajrá!

    Persze csak akkor, ha elég udvariasan írtam és nem "primitív izomagyú"-nak tűnök...
  • M2 #22
    Kösz, de primitív izomagyúakra nincs időm. Menj inkább és verj meg valakit, mert nem olyan a telefonja, mint a tiéd. Baromarc.
  • levente68 #21
    Igen, aha, szövegértés nulla, mint mindig.

    Melyik gyártó is van csődben, te agyhalott, azt írd meg!
    Vagy legalább azt, mit álmodtál...

    De amíg keresgélsz, az újonnan piacra lépő gyártókról is találsz majd híreket, légy egyszer az életben korrekt, azokról is olvasgass! Befogadhatod a tudást még te is. Talán még van némi képesség rá...
    Utoljára szerkesztette: levente68, 2015.11.03. 06:43:48
  • M2 #20
    Hát persze! Az imádott androidod megérne annyit, hogy szétveresd a fejedet. Primitív ősbunkó, egybites agy.
  • levente68 #19
    Hűha, egy szájon vágás van neked itt nálam, koma...

    Nem szokásom hazudni. A kedves legközelebbi felmenőddel beszélj így!

    Mesélj, melyik gyártó csődjéről hallottál, te bennfentes!?

    A globális piac tágulása tehát szerinted csakis Apple-nél jelentkezik?

    Gratulálok, tényleg semmi változás.
  • bakkerman #18
    Ja,mert aki eddig megvette a 35 ezres lagdroidos szart es becsodolt nala 3 honap utan az egybol fog szaladni megvenni a szifont... (amibol meg a legolcsobb 5S is 130k) Persze tudom mashol nem tema kifizetni kartyasra egy szifonosat de akkor is bullshit amit irtal
  • M2 #17
    "mitől van Android-os gyártóknál a növekedés..."

    Hazudsz mint mindig. Egyiknél nöbekedés van, másiknál meg óriási kudarc, bukás és csőd. Az általános kijelentésed így ismét nem találkozik az igazsággal.
    Legfőbb tájékozódási forrásod pedig a hasraütés.
  • levente68 #16
    Bravo...

    Már csak azt kellene megtudnunk, mitől van Android-os gyártóknál a növekedés...

    Mert attól még, hogy almáék ezt természetesen nem taglalják, szép növekedés van ott is.

    Nagyobb, mint aminek úgy örvendeznek...

    Nem kéne elfeledni, hogy nem az Android volt az elterjedtebb anno. Persze, ez biztos kamu...

    Látom, itt nem változott semmi.
  • M2 #15
    Ha csak azért vesznek sokan iPhone-t, mert sokan vesznek iPhone-t, akkor akik először vettek sokan iPhone-t, azok miért vettek iPhone-t?
    Ennyire nem lehetsz sötét, baz! :-D