Gyurkity Péter

Vízállónak tűnik az új iPhone-páros

Az első tesztek alapján jól szerepel a külső és belső burkolat, bár a védelem nem tökéletes.

A napokban írtunk arról, hogy az Apple által most bemutatott páros nagyon jó ütemben fogy, ezen a téren pedig meg is döntötték az eddigi rekordot. A hivatalos rendezvényen ugyan nem emelték ki, de az első tapasztalatok alapján a víz ellen is jobban véd az új burkolat.

A Wired közölt most egy hosszabb interjút az iFixit csapat tagjaival, akik részletes tesztnek vetették alá az új készülékeket, különös tekintettel a víz elleni védelemre. Ezt egy videó egészíti ki, amely szintén erre koncentrál, ebből pedig ugyanúgy megtudhatjuk, hogy az Apple nagy figyelmet fordított a védelem fokozására, amely ugyan még így sem tökéletes, de legalább megelőzi a készülék gyors elhalálozását. Talán az erre vonatkozó garancia és a szükséges certifikáció hiánya miatt nem részletezték ezt a tulajdonságot a bemutató során, de a felhasználók számára mindenképpen jó hír, hogy itt sincsenek teljesen védelem nélkül.


Csaknem ezzel egy időben jelent meg egy másik videó, amely szintén a belső összetételre, a védelem milyenségére fókuszál. Jól látható a vékony fekete réteg, amely szivacsszerűnek tűnik, és amely védi a nyákot a külső behatásoktól. Egy tömítőréteg is helyet kapott itt a hátlap és az LCD-panel között, bár ez nem akadályozza meg, hogy a víz lassan beszivárogjon a készülék belsejébe - ezért sem mondható tökéletesnek a védelem, vagyis még mindig óvatosan kell bánnunk az okostelefonokkal.

A hivatalos certifikáció és az ilyenkor szokásos csinnadratta helyett tehát részleges védelmet kapunk, amely még mindig kedvező fejleménynek mondható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • anubys1984 #2
    Ahhoz képest, hogy hivatalosan nincs ip védelme, szerintem kifejezetten rendben van...
  • M2 #1
    Annyira vízálló, hogy bejeleznek az indikátorok, befolyik a víz a SIM foglalatnál és vagy azonnal, vagy lassan kinyírja a telót. Garancia meg nem lesz érvényes rá.
    Talán ez egy kísérlet arra, hogy mi lenne ha a következő széria már ezt a forradalmi újítást is tudná...