Gyurkity Péter

Rekordot döntött az új iPhone-páros

Az Apple rengeteg példányt adott el, ezzel meg is dőlt a korábbi rekord.

A napokban mi is írtunk arról, hogy az Apple bemutatta új párosát, amely a külső tekintetében ugyan nem sok változást hozott magával a tavalyi generációhoz képest, azonban némileg megújult belsővel és további funkciókkal jelent meg, így számítani lehetett a népszerűség folytatódására.

A cég most hivatalos közleményben jelezte, hogy alig három nappal a megjelenés után máris rekordot döntöttek, mivel a két új készülékből - amelyek iPhone 6s és iPhone 6s Plus néven futottak be - összesen több mint 13 millió példány talált gazdára. Ez a szám várhatóan gyors ütemben növekszik majd, hiszen további 40 országban (így például hazánkban) várnak elérhetővé az új változatok, az év végére pedig több mint 130 országban kerítenek sort a megjelenésre.

A perspektíva kedvéért érdemes megjegyezni, hogy a Microsoftnak három hónapra volt szüksége 8,4 millió Lumia okostelefon értékesítéséhez, a BlackBerry pedig legutóbbi negyedévében összesen 800 ezer darabot adott el saját készülékeiből. Az Apple számára a szoftveres téren sincs miért szégyenkezni, a szintén most bejelentett, illetve nem sokkal később elérhetővé vált iOS 9 esetében ugyancsak jól (gyorsra) sikerült az átállás, hiszen mindössze 72 óra alatt a frissítésre alkalmas készülékek több, mint felén végre is hajtották a fontos lépést, miközben az iOS 8 esetében egy teljes év alatt érték el a 87 százalékos arányt.

Ezen eredmények jó része már az Apple első negyedéves jelentésében szerepel majd, ekkor számíthatunk a számok megugrására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #9
    Szerintem úgy értette, hogy a második körben meg hiányzik Kína és akkor onnan mínusz 3 millió...
    Csakhogy a második kört meg feltöltötték harmadik körös országokkal, például velünk.

    Igaza van, egy bizonyos mértékig csak a gyártási kapacitáson múlik az újabb rekord.
  • M2 #8
    Ezt hívják meddő fölénynek, de majd mindjárt én leszek az elvakult applefan. :-)
  • asgh #7
    Tehát a mobilpiac 18%-át az apple birtokolja, ami ráadásul a prémium szegmens.
    Ami még érdekesebb, hogy az appok jelentős részét vagy előbb adják ki iOS-re, mint droidra vagy a két os-re egyszerre. Ha a droid 66%-os részesedése valóban egységes piaci erőfölényt jelentene, akkor ez pont fordítva történne, mint pl. a windows és a macos esetében.
    Valójában az android egy széttöredezett platform ezernyi hardver megoldással, még több egyedi, inkompatibilis módosítással és rengeteg különböző szinten elavult verzióval. Persze mindegyikre rá lehet mondani, hogy android, de az egyéni felhasználó szintjén nem sok előnyét tapasztalni a droid térnyerésévek, annál több hátrányát. (Mondom ezt droidos telefon tulajaként.)
  • asgh #6
    A 3 milliós növekedés mégis hogyan lesz ezután 3 milliós csökkenés? 6 milliónyian visszaadják a telefonjukat?
  • HuMarci #5
    Attól még mindig kb a mobilok 18%-án van IOS, 66%-on pedig android világszerte.
    Forrás

    Régiónként nem is beszélve....

  • ugh #4
    Ez igy jo nagy csusztatas .
    Tavaly nem jott ki kinaban az elso heten az uj modell most viszont igen.
    Itt a 3millios novekedes ami ezutan szepen 3 millios csokkeneskent fog mukodni..
  • Hedgehunter #3
    Teljesen mindegy, megevttek.. :)
  • M2 #2
    Nem teljesen mindegy?
  • KRTuning #1
    Miért érzem úgy, hogy valami sántít ezen a híren? Ebből biztos 12 millió előrendelés. Meg "jelenleg nincs készleten, de rendeld meg este, hogy holnapra kiszállítsuk".