Gyurkity Péter

Csúszik az iPhone 6s Plus megjelenése

Az Apple nem tud elegendő példányt leszállítani a dupla memóriával érkező készülékekből.

A napokban mi is írtunk az Apple idei újdonságainak hivatalos bemutatójáról, ennek során pedig számos eltérő készüléket ismerhettünk meg. Nem sokkal később kiderült, hogy az iPhone 6s Plus esetében a beszállítói problémák miatt csúszhat a megjelenés, ez pedig a jelek szerint valóban komoly problémát jelent.

A KGI Securities elemzője által a befektetőknek küldött levélből derült ki, hogy az Apple egyik beszállítója, a Minebea, nem tud elegendő példányszámú komponenst leszállítani a cégnek, ezért az illetékesek a rivális Radiant vezetésétől várják a probléma orvoslását. Ez utóbbi vállalat részesedése emiatt 40-ről 80 százalékra ugrik, ám az még nem teljesen világos, hogy mennyiben tudnak megfelelni a gyors leszállítást igénylő új megrendelésnek, emiatt pedig a már amúgy is várhatóan 3-4 hetes késéssel induló iPhone 6s Plus kiszállítása az előrendelőknek még tovább csúszhat.


Eközben szintén külső források erősítették meg a korábbi értesüléseket, miszerint az Apple végre orvosolja az előző generáció kapcsán sokszor emlegetett kritikát, ennek köszönhetően pedig a most bemutatott változatok 2 GB memóriával jelennek meg. Mi több, az új iPad esetében ez már 4 GB, vagyis itt biztosan nem lesz gond a memória méretével.

A DigiTimes saját becslése szerint a cég az év hátralévő részében összesen 125-130 millió iPhone készüléket szállíthat le, ebből 80-85 millióra rúg majd a most bemutatott páros, vagyis 2015 során összesen 234-239 millió iPhone kerülhet forgalomba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!