SG.hu

Okosórát mutatott be a TAG Heuer

A svájci luxusóra-gyártó által kifejlesztett okosóra Intel processzorra és Android Wear operációs rendszerre épül.

A terméket az LVMH Toronyban tartott sajtóértekezlet során mutatta be Jean-Claude Biver, a TAG Heuer vezérigazgatója és az LVMH Csoport karóra divíziójának elnöke, Brian Krzanich, az Intel Corporation vezérigazgatója és David Singleton, a Google Android Wear műszaki igazgatója. "Rendkívül büszkék vagyunk, hogy bemutathatjuk az első Connected okosóránkat, amely 150 évnyi történelmet foglal keretbe, és vetít a jövőbe. A TAG Heuer Connected okosóra nem pusztán a jövőhöz, hanem egyenesen az örökkévalósághoz való csatlakozás eszköze." - mondta Jean-Claude Biver.


A 46 mm átmérőjű termék elsősorban egy hamisítatlan kronográf óra, tehát a digitális mutatók és a számok mindig láthatók, még akkor is, amikor az óra energiatakarékos üzemmódban működik. Tokja, hátlapja és a pántjai ötvözetlen (Grade 2) titánból készültek, emiatt könnyű és jobban ellenáll a behatásoknak, mint a hagyományos anyagok, például az acél vagy az arany. A textúrált fekete gumiszíjjal (hat, külön kapható színben is gyártják: piros, kék, fehér, narancs, zöld és sárga) egy ötvözetlen titánból készült csattal kiegészítve. Belsejében egy Z34XX-as Intel Atom processzor dolgozik 4 GB memóriával megtámogatva. Megemlítendő még a Bluetooth és Wi-Fi csatlakozás, és persze az Android Wear operációs rendszer által biztosított funkciók teljes tárháza.


A Google hangirányításhoz szükséges kis mikrofonnal is el van látva, valamint zafír kristály érintőképernyővel van felszerelve - a 3 óránál elhelyezett, kezelőeszközként is használható korona kiegészítőjeként. Az óra vízálló kialakítású a mindennapos használathoz (IP67-es szabvány szerint). A cég közleménye szerint a legújabb generációs lítium akkumulátornak köszönhetően egész napos használatot biztosít. Egy kifejezetten erre a célra létrehozott online platformot is indítottak, ahol elolvashatók a legfrissebb hírek, és letölthetők a partner cégek alkalmazásai.


Az alkalmazások legfontosabb információi a számlap 12-es, a 6-os és a 9-es számánál láthatók, ezeket megérintve ezután teljes képernyős módban nyílnak meg. 4.3 és afölötti verziószámú Android vagy 8.2 és a fölötti verziószámú iOS rendszert futtató telefonokkal szinkronizálható, a töltés töltőpad segítségével történik. Az ára 1500 dollár, 1350 euró, 1400 svájci frank, illetve 1100 angol font. Az okosóra két éves garanciaidejének lejártakor a vásárlók bármely TAG Heuer boltban becserélhetik egy mechanikus svájci Carrera órára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #6
    Szerintem kifejezetten jó, hogy kerek. Így szép igazán. Vannak szép szögletes órák, de szögletes okosórák eddig mind ritka rondák voltak. Élükön az Apple Watch-al.
    Ami a számlapot illeti, olyat raksz rá, amilyet akarsz.
    Vannak szép példák, igaz nem Tag:

    http://www.suunto.com/Global/ProductImages/Suunto-Elementum-Terra-Black-Leather/Suunto-Elementum-Terra-Black-Leather-2831.png?epslanguage=en-US

    Az okosórákhoz viszont szükség lenne valami jobb kijelzőtechnológiára. (Vagy valami szuper-akkura.)
  • R1c0 #5
    TAG. okosóra. Itt a vég.
  • kvp #4
    En ugy latom nagyjabol kihoztak azt amit egy mai okosorabol ki lehet, hiszen mukodik a telefonnal is, vannak ra alkalmazasok es oranak is jo. (sot meg az idot is mutatja, folyamatosan!)

    Viszont a formaterv az klaszikus, csak ertelmetlen. A hagyomanyos mutatos oraknal adott a kerek forma, de a szamitogepek kijelzojenek jobb a szogletes. Mint ahogy a mutatos orat is nehezebb leolvasni, mint a szamkijelzoset. Szerintem ha a hasznalhatosagra mennek ra, akkor szogletes (akar 16:9-es) kijelzo es digitalis megjelenites. Persze az ekszernek nem jo, viszont ertelmes termek lenne. (raadasul nagy kijelzo = mogotte nagy aksi, transflektiv kijelzo = hosszu uzemido es jo olvashatosag napfenyben)

    Sajnos az okosorakat elsosorban orakent kepzelik el az emberek, mint ahogy az okostelefonoknal is sokaig tartott, mire mar nem telefonkent tekintenek ra az emberek, hanem hordozhato szamitogepkent (internetes terminalkent es fenykepezogepkent, amivel neha telefonalni is lehet).
  • CairoJack #3
    Külsőre nagyon tetszik, de nem kéne. A titánt mint anyagot nem szeretem, a könnyű órákat sem, én a 316L híve vagyok. A zafír oké, de a vízállósági ráta gagyi, legalább egy 300m-es minősítést vártam.
    És majd akkor fog igazán kelleni egy ilyen, ha alsó hangon 2 hét lesz az üzemidő.
    Addig csak viccnek jó egy ilyen, meg koloncnak.
  • a_n_d_r_e_w #2
    Toluk azert tobbet vartam, mondjuk egy felmechanikus orat. Ez most egy minosegi hazba toltott tucatkinai android wear lett.
  • Tetsuo #1
    Időzítő, stopper, ébresztő... mint minden hagyományos karóránál.
    Mi az újdonság végülis?