Berta Sándor

Nem jelentkezik okosórákkal a Seiko

A japán gyártót hidegen hagyják az okosórák, inkább a saját technikájával foglalkozik.

A Seiko Epson Corporation 2012-ben volt 70 éves és elsősorban a karóráiról, precíziós időmérő eszközeiről, nyomtatóiról, valamint projektorairól ismert. Míg az Epson már készített okosórákat, addig a Seiko még csak nem is tervezi ilyen termékek tervezését és megalkotását. Amint azt Hirohiko Umemoto, a cég napi üzletekért felelős vezetője elmondta, ehelyett átfogó piaci offenzívára készülnek: új modelleket akarnak piacra dobni, további boltokat nyitnának és új rekordokat szeretnének elérni.

A mostani üzleti évben a Seiko 170 milliárd jenes bevételre akar szert tenni. A nyereséget 2011 óta sikerült majdnem a kétszeresére növelni és immár eléri a 13 milliárd jent. A cég hagyományos óráinak minden része Japánban készül, 2300 munkatársuk van és 60 butikot üzemeltetnek. Utóbbiak abban segítenek, hogy közelebb kerüljenek az ügyfeleikhez és azonnal láthassák: mely dolgokra vevők az emberek és melyekre nem.


Umemoto közölte, hogy nem értékesítenek az interneten keresztül, nem is tervezik saját okosórák kifejlesztését, hanem továbbra is azt teszik majd, amihez a legjobban értenek: órákat készítenek a saját stílusuk és elveik szerint. Korábban megvizsgálták a saját okosórák kifejlesztésének a lehetőségét és azt, hogy beszálljanak-e ebbe az üzletbe, de végül elvetették a dolgot. Inkább a már bevált receptet követik és teljesen más úton indultak el, mint akár a Montblanc, az IWC, a Swatch vagy a Tag Heuer. Továbbra is a rendkívül magas minőségi szintet képviselő mechanikus óráikban hisznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #19
    En utoljara egy casio okosorat hordtam olyan 12 eve, aztan lett telefonom es mivel mar azon az osoreg ericssonon is volt net eleres (sms alapu wap gateway-en at, de mukodott :-) ), nagyjabol atalltam a telefon orakent torteno hasznalatara. Zseboranak is jo, ha a keszulek befer a kabat/zako/ing zsebebe. Sporthoz pedig egy normalisabb viz/por/utesallo keszuleket fel lehet szijazni csuklora (a ruha ujjaban pedig elfer a fules vezeteke, benne az fm antennaval). Igy kenyelmesen hasznalhato, egy kezzel meg gepelni is lehet rajta es biztosan nem ejti el az ember akarhol is van eppen. Egy hagyomanyos ora jellemzoen csak az idot mutatja, masra nem igazan jo. Azt meg ora nelkul is tudja nagyjabol az ember.

    A regi csaladi svajci ora (II. vilaghaborus gyartasu, ha jol emlekszem Breitling) meg elvan a szekrenyben...
  • Robbantó1 #18
    Nincs is értelme az okos óráknak.
  • paby88 #17
    nekem is van egy seikom vagy 10 éve, inga meghajtásos mai napig működik remek órákat gyártanak
  • heist #16
    Nem platina rolexem van, csak egy police. Nekem csak erre fussa de attól függetlenül szeretem.
    Abban igazad van, 5000 forintos gagyi órát már én sem vennék, attól már valóban távol jár a társadalom de én legalább elegánsan, egy laza csuklómozdulattal leolvasom az időt ahelyett, hogy cigány módjára kotorásznék a zsebembe a téglafonért...
  • Banderas1990 #15
    Jaj bocsánat azt hittem olyan ember vagy, akivel normálisan lehet kommunikálni, de látom most már, hogy csak troll vagy. :)
  • Tetsuo #14
    Hagyjad, csak trollkodik. Az asszonynak biztos fáj a feje.
    Tudja ő is, hogy vannak szegények is, akik ugyanolyan ékszerfunciójú tárgyakat viselhetnek, mint a gazdagok, csak más anyagi értéket és valószínűleg más minőséget képviselve.
  • bakkerman #13
    Ja,mindenki csak platina rolexben gondolkodik,a 250 ezres breitling vagy a "csak" 80 ezres festina azok már tényleg csak igazi hipster órák


    Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2015.07.27. 12:50:28
  • steelboner #12
    vagy azért, mert az online pénztárgép miatt már nem nyereségesek...
  • steelboner #11
    mondjuk egy platina rolex az tényleg ékszer, a többi csak hipster kellék.
  • steelboner #10
    a zoknitartó is fasza dolog! pl nem csúszik le azokni és nem szoritja a bokádat. tobvábba vicces pillnanatokat is lehet vele szerezni,megfelelő fehér glotgagyat párosítással.

    a karóra túlhaladott, felesleges max hipsterek hordanak és ennyi.