Berta Sándor

Óvatosabbá váltak a piackutatók az okosórákkal

Az IDC viszonylag visszafogott előrejelzést készített, szerintük az Apple Watch lesz a terület egyeduralkodója.

Az IDC munkatársai továbbra is hisznek abban, hogy az okosórák meghódítják a fogyasztókat, azonban a mostani prognózisuk meglehetősen óvatos lett. A szakértők úgy vélték, hogy a kategóriába tartozó készülékek eladásai a következő években erősödhetnek és ezen a területen egyértelműen az Apple Watch lesz a piacvezető. Az elemzők szerint egyre nagyobb a kereslet a fitneszkarkötők, az okosórák és a hasonló kiegészítők iránt. Az idén világszerte 76,1 millió ilyen terméket szállíthatnak ki, ami 163,6 százalékos növekedés a 2014-ben kiszállított mennyiséghez képest. 2019-ig pedig az évente értékesített viselhető termékek száma elérheti a 173,4 milliót is.


A fitnesszkarkötőket kinyomják a piacról a jóval nagyobb tudású okosórák

Az elemzők megkülönböztetik egymástól a korlátozottan használható készülékeket (például a fitneszkarkötőket) és a számos funkciót kínáló megoldásokat, mint az okosórákat. Utóbbiak jelenleg a teljes piac egyharmadát teszik csak ki, de ezen a területen erősebb a növekedés és 2018-ra a piaci részesedés tekintetében meg is fogják előzni az egyszerűbb készülékeket.


Az IDC szerint 2019-ben az Apple órája lesz a legelterjedtebb ilyen eszköz

Jitesdh Ubrani, az IDC piaci elemzője kiemelte, hogy az intelligens viselhető termékek gyorsan az üzeneteket megmutató okostelefon-kiegészítőből a kiterjesztett funkciókat kínáló hordozható számítógépekké fognak válni. A prognózis alapján a különböző Apple Watch modellekből az idén 13,9 milliót adhatnak el és ezzel a termék 58 százalékos piaci részesedésre tesz majd szert. Az Androidot futtató konkurens megoldásokból ezzel szemben csupán 4,1 milliót értékesíthetnek az év végéig, ami 17,4 százalékos piaci részesedést fog eredményezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szefmester #20
    Budapest... (is) Találkoztam nem egy olyan pöstivee' aki még a fürdőszobát is újracsempézné ha az apple kiadna valami iTile nevű cuccot ami annyit tud hogy csempe... de túl van árazva.
    Számukra bármi ami nem epöl termék volt az egy összekókányolt hulladék szar. Komolyan. "Tanult", állítólag intelligens emberek ezek a pórnép szemében. És elég volt egy dícséret egy multiplatform játékra amit a pihenőben játszott, és máris ment a fényezés hogy hát igen, epöl... WTF? Mi köze van a külsős fejlesztő tehetségéhez az epölnek?

    Aki agyatlanul védi az apple-t az sem jobb mint aki bármiféle személyes tapasztalat nélkül fikáz bármi más terméket, vagy általánosít egy oprendszer miatt több száz készüléket, csak mert egyszer a kezében volt egy kínai bóvli és nem volt problémamentes a kezelés.
  • M2 #19
    Vannak selejtes példányok, lehet pont kifogtál egyet. :-(
    Mert ez egyáltalán nem természetes dolog, amit írsz. Szerintem vidd vissza amíg garis!
  • M2 #18
    Gondolj bele, szegény milyen környékről írhat, ahol azt tapasztalja, hogy az iPhone presztízs értékkel bír! :-)
  • Tikal #17
    Azért pont a Samsung-ot felhozni mint innovativ cég :D

    Még annyit, hogy remélem az azért meg van, hogy tőlünk kicsit nyugatabbra egy iPhone nem igazán presztízs szimbólum, csak egy telefon, persze a baráti körömből is nehéz lenne olyat mondani akinek presztízs egy telefon :)
  • Etinger #16
    Az a baj, hogy az ilyen buta kommentelőkből csak profitál az Apple-t védelmébe vevő oldal. Aki pl úgy kezdi, hogy az Apple szart csinál, egyszerűen hülyeségeket beszél. Én komolyan mondom napról napra jobban utálom ezt az egész céget, de azt hogy szar lenne a termék (akármelyik) amit kiadnak a kezükből, az egyszerűen nem igaz. Az Apple minőségi, jó cuccokat ad el. Ez tény. DE.
    ...
    Az innováció teljes hiánya jellemzi a céget. Nem vicc. Éveken át pocskondiáznak ötleteket, legyen az a Microsofté vagy Samsungé, vagy bármelyik másik vetélytársé, majd előszedik ugyanezeket, kicsit csiszolnak rajta, rátolják a marketing bullshitet és eladják. Mindezt azzal tetézik, hogy ahol lehet szabadalmi perekbe mennek bele, és próbálják anyagilag is megcsapolni a vetélytársakat. Lásd iPad ötlete, vagy épp az iMusic, meg most az iPen stb... Folyamatos tendecia, hogy amit a vetélytárs csinál egy kalapszar, eltelik X év, és előhozzák ugyanazt saját névvel. Az, hogy anno az iPhone betört a piacra, az nem mentesíti a céget attól, hogy az elmúlt években más ötleteiből él. A nagy kijelzővel szembeni ellenszenvet is azonnal levetkőzte a cég, amint rájöttek, hogy bizony a vetélytárs ezért is kaszál. De van még példa, nem kevés.
    ...
    Amúgy az utálat az Apple-lel szemben főleg ebből is fakad, egyike a legszemetebb cégeknek. Erre rátesz egy lapáttal, hogy az fogyasztóik nagyrésze is (tekintettel az árra) gyakran a tanulatlan, apuci egyetlen kedvence féle burzsuj réteg, akik nem azért veszik meg ezeket a termékeket mert jók vagy rosszak, hanem mert presztízs. Lehet vele villogni. Letolja mit tud a legújabb iPhone, miben fejlődött stb. Szarik rá. Apple. Márkanév.
    ...
    A cikkhez... az iWatch konkrétan csak egy ocsmány bóvli szarnak néz ki, és igényes ember nem hord ilyet. Maga a termék lehet amúgy jó (bár egy naponta töltendő óra azért szerintem nem okés), de rendben, vegyük azt hogy hasznos kütyü. Ettől még a bóvli kinézet és komolytalanság áll.
  • Tikal #15
    Az egész beszélgetés komolytalan, persze hogy elmosódtak a dolgok, gondolod elhiszem neki hogy "majd minden" appja fagyott, crashalt akármi? :D Hogy nem tetszik neki az egy dolog, csak az ilyen mendemondákat hagyjuk inkább :)
  • Macropus Rufus #14
    nono... olvasd el ismét mit írt Cateran. Azt írta, hogy majd minden appja eldobta már magát de 2 miatt rebootolni kellett.

    Kérdésed
    "Milyen app-ok voltak ezek? Enyhe túlzást érzek itt :D" <-- ebből nekem is az jött át, hogy arra a 2db vagy kváncsi, hiszen ezt emelte ki, hogy fagyasztották a cuccost.

    Válasz
    "Oszinten szolva nem emlekszem pontosan melyik 2 rantotta magaval a rendszert,..."

    és utánna te
    "Amit én írtam az csupán annyit jelent, hogy a kezdeti minden app fagy kijelentés után eljutottunk oda, hogy csak kettő.. "
    holott a kérdésed értelmezhető volt úgy is, hogy melyik volt az a kettő és nem azt kérdezted, hogy sorold már fel mik fagytak ki...
    kissé össze mostad a dolgokat. Mert ő csak arra válaszolt, hogy melyik volt a 2db ami miatt rebootolni kellett, te meg már ott tartasz, hogy mindegyik után már csak 2 maradt. Nem is írt mást. Azt írta, hogy mindegyik fagyott már de kettő komolyan hazavágta a telót, rebootolni kellett.
  • Tikal #13
    senki nem mondta, hogy nincs, minden rendszeren vannak problémák, ha átnéznénk egy droid-os forumra, gondolom ott is találnánk egy párat, nem? De. Amit én írtam az csupán annyit jelent, hogy a kezdeti minden app fagy kijelentés után eljutottunk oda, hogy csak kettő.. :)
  • who am I 7 #12
    jaja, talán meg sem történt :) milyen szerencse, hogy ha keresgélünk egy kicsit ios problémák után van egy rahedli, de az mind fizetett droidos haterek tolták csak fel :D
  • Tikal #11
    tehát akkor nem majd minden app, hanem 2 és a másikra már nem is emlékszel, talán meg se történt :)