6
  • CairoJack
    Szerintem kifejezetten jó, hogy kerek. Így szép igazán. Vannak szép szögletes órák, de szögletes okosórák eddig mind ritka rondák voltak. Élükön az Apple Watch-al.
    Ami a számlapot illeti, olyat raksz rá, amilyet akarsz.
    Vannak szép példák, igaz nem Tag:

http://www.suunto.com/Global/ProductImages/Suunto-Elementum-Terra-Black-Leather/Suunto-Elementum-Terra-Black-Leather-2831.png?epslanguage=en-US

Az okosórákhoz viszont szükség lenne valami jobb kijelzőtechnológiára. (Vagy valami szuper-akkura.)
  • R1c0
    TAG. okosóra. Itt a vég.
  • kvp
    En ugy latom nagyjabol kihoztak azt amit egy mai okosorabol ki lehet, hiszen mukodik a telefonnal is, vannak ra alkalmazasok es oranak is jo. (sot meg az idot is mutatja, folyamatosan!)

Viszont a formaterv az klaszikus, csak ertelmetlen. A hagyomanyos mutatos oraknal adott a kerek forma, de a szamitogepek kijelzojenek jobb a szogletes. Mint ahogy a mutatos orat is nehezebb leolvasni, mint a szamkijelzoset. Szerintem ha a hasznalhatosagra mennek ra, akkor szogletes (akar 16:9-es) kijelzo es digitalis megjelenites. Persze az ekszernek nem jo, viszont ertelmes termek lenne. (raadasul nagy kijelzo = mogotte nagy aksi, transflektiv kijelzo = hosszu uzemido es jo olvashatosag napfenyben)

Sajnos az okosorakat elsosorban orakent kepzelik el az emberek, mint ahogy az okostelefonoknal is sokaig tartott, mire mar nem telefonkent tekintenek ra az emberek, hanem hordozhato szamitogepkent (internetes terminalkent es fenykepezogepkent, amivel neha telefonalni is lehet).
  • CairoJack
    Külsőre nagyon tetszik, de nem kéne. A titánt mint anyagot nem szeretem, a könnyű órákat sem, én a 316L híve vagyok. A zafír oké, de a vízállósági ráta gagyi, legalább egy 300m-es minősítést vártam.
    És majd akkor fog igazán kelleni egy ilyen, ha alsó hangon 2 hét lesz az üzemidő.
    Addig csak viccnek jó egy ilyen, meg koloncnak.
  • a_n_d_r_e_w
    Toluk azert tobbet vartam, mondjuk egy felmechanikus orat. Ez most egy minosegi hazba toltott tucatkinai android wear lett.
  • Tetsuo
    Időzítő, stopper, ébresztő... mint minden hagyományos karóránál.
    Mi az újdonság végülis?