Berta Sándor

Érkezik a Gear S2

A Samsung hivatalosan is bemutatta legújabb kerek okosóráját, kapásból két kivitelben, akár 3G kapcsolattal is.

A gyártó nem várta meg, hogy a berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállítás (IFA) elkezdődjön, hanem máris bejelentette a Gear S2-t, amelybe egy 1,2 hüvelykes, 360 x 360 képpont felbontású és 302 ppi pixelsűrűségű kerek AMOLED-kijelzőt épített be. Az alapverzió sötétszürke házzal és sötétszürke karpánttal, valamint ezüst házzal és fehér karpánttal lesz elérhető, míg a fekete "classic" bőrszíjjal lesz majd kapható. Az óra háza megfelel az IP68 szabványnak, s a belsejében egy 1 GHz órajelű kétmagos processzor, 512 megabájt RAM és 4 gigabájt flashmemória található. Az új készülék operációs rendszere a Tizen és elérhető lesz egy 3G-s, e-SIM-es változat is. Ez utóbbival az üzenetek és a hívások - okostelefon használata nélkül - lekérdezhetők a képernyőn.

A Gear S2-ben vannak különböző új fitneszfunkciók és a viselője a beépített szenzorokkal 24 órán át ellenőrizheti teste egészségügyi értékeit. A Near Field Communication technológia segítségével az eszköz összeköthető más készülékekkel és a Samsung Pay szolgáltatás keretében vezeték nélküli fizetésre is használható. Van benne továbbá Bluetooth 4.1- és WLAN 802.11b/g/n-támogatás.

A Samsung forgatható előlapkerettel, és két gombbal (Home és Back) teszi lehetővé a gyors kezelést és az alkalmazásokhoz való egyszerű hozzáférést. A 3G-s változathoz 300 mAh-s, a Gear 2S és a bőrpántos Gear 2S Classic modellekhez 250 mAh-s akkumulátor jár. Az üzemidő előbbi esetében 2 nap, az utóbbiaknál 2-3 nap. Az akkumulátorok további kiegészítők és vezeték nélkül újra feltölthetők. A Samsung az árakat és a megjelenési időpontokat egyelőre nem hozta nyilvánosságra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!