Berta Sándor

Nyolcszögletű akkumulátor a kerek okosórákhoz

Nagy ötlet az LG-től: új akkumulátoruk hosszabb üzemidőt igér, mivel jobban kitölti a kerek órákban lévő teret.

A világ harmadik legnagyobb lítium-ionos akkumulátorgyártója szerette volna meghosszabbítani az üzemidőt. Az LG Chem által kifejezetten az okosórákhoz kifejlesztett új típusú lítium-ionos modell hexagonális formájú, ennek köszönhetően pedig hatékonyabban ki lehet tölteni a segítségével a kerek okosórákban lévő belső teret. A bejelentés szerint így egy mostani akkumulátornál 25 százalékkal nagyobb kapacitású modellek készíthetők.

Woo Byeong-min, a cég szóvivője azt nyilatkozta, hogy az LG Chem az új akkumulátortípust már globálisan árulja a technológiai vállalatok számára. Az új terméket egy másik technológiai céggel közösen készítették el, azonban a partner nevét a szóvivő nem akarta elárulni. Más források ugyanakkor közölték, hogy a partner nem az Apple vagy az LG Electronics. Az eszközt Nankingban gyártják és a jövőbeli okosórákba építik majd be.

Woo Byeong-min közölte, hogy a felhasználók körülbelül négy órával hosszabb üzemidővel számolhatnak. Az LG Chem egyébként azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2018-ra piacvezető legyen a kompakt akkumulátorok piacán. A társaság előrejelzése szerint a jövőben számos cég fog kerek okosórával megjelenni ezen a területen, tehát van értelme ebbe fektetniük. A gyártó jelenleg további akkumulátor-változatokon dolgozik, ezek között van például egy L formájú és egy négyszögletes modell is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #7
  A lényege az lenne, hogy mivel kerek, kitölti a karóra (henger-)alapját, ami fölé-alá mehetne az elektronika ugyancsak kör alakú PCB--re. Persze nekem megfelel a másik verzió is, én maradok a klasszikus óráknál. ;-)
 • bunny #6
  Talán mert valahol el kéne férnie az elektronikának is bazzee .... Fölé nem lehet rakni, mert akkor vastag lesz.
 • Tetsuo #5
  Ezt én sem értem, miért nem kerek az akksi? :-O Mit bohóckodnak ilyen poligonokkal?
  Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.07.01. 16:03:50
 • kvp #4
  A teljesen kerek (lapos henger formaju) litiumos aksikrol meg mindenki elfelejtkezett? Regen az osszes olyan volt (raadasul femdobozos), amik persze nem nagyon toltottek ki jol a helyet a szogletes keszulekekben. (orakba viszont tokeletesek voltak)
 • NEXUS6 #3
  Még dúrvábbat tudok!

  Kerek órába, sosem találjátok ki, kerek elemet!
  Na, na, eszemfaszom megáll, miii???
  XD
 • Zulu12 #2
  Ezek a fostos lítium-ionos x@rok helyett igazán kitalálhatnának már valami mást... Jó tudom már van de mikor lesz már végre bevezetve... Gyönge szutyok teljesítményük van ezeknek a....
 • SupraMKIII #1
  Tényleg, ez a forradalmi újítás biztos meg fogja rengetni az egész világot!

  Ezek után én tudok mondani egy olyat, ami galaxis-szerte érezhető hatást okoz:
  (dobpergés, majd feszült csend)
  Szögletes óra a teljesen használhatatlan, értelmetlen kerek helyett!
  Tadadaaaaaa!
  Utoljára szerkesztette: SupraMKIII, 2015.06.30. 11:41:51