Berta Sándor

Átvevőpontos raktárat tervez az Amazon

A kereskedelmi konszern olyan helyet hozna létre, ahol az ügyfelei átvehetik a korábban online megrendelt élelmiszereket. Az elképzelést a Silicon Valley Business Journal ismertette.

Az Amazon már a következő lépésen dolgozik, hogy még jelentősebb élelmiszerszállítóvá váljon. A társaság már megkérte és meg is kapta egy körülbelül 1000 négyzetméter alapterületű raktár építési engedélyét. Az épülethez nyolc parkoló is tartozik majd. A felhasználóknak csak annyi dolguk lenne, hogy miután megrendelték a kiválasztott élelmiszert vagy háztartási árucikket, megadják, hogy mikor akarják elhozni azt az átvevőpontról.

Az új bolttal a vállalat az AmazonFresh szolgáltatását bővítené, amely jelenleg az Amerikai Egyesült Államok nagyvárosaiban és a sűrűn lakott régiókban érhető csak el. Más településeken a kiszállítás túl drága lenne, ez változhat meg az átvevőponttal, hiszen így az elővárosokban lakók is hazafelé elhozhatnák a csomagjaikat. Azoknak is vonzó lehet az új lehetőség, akik nem akarnak a hatalmas szupermarketekben néhány termék miatt órákat eltölteni.

Az Amazon hivatalosan még nem kommentálta a hírt, amely felbukkanásának időpontja mindenképpen érdekes, nemrég ugyanis John Oliver a Last Week Tonight című tévéműsorában bírálta az USA élelmiszerpazarlását. Kiderült, hogy az országban előállított élelmiszerek 40 százalékát nem eszik meg vagy használják fel, hanem egyszerűen kidobják a vásárlók és a szupermarketek. Az Amazon ötlete erre a problémára is megoldást jelenthetne, hiszen csak olyan élelmiszereket tárolnának a raktárban, amelyeket még aznap elvinnének az ügyfelek.

Ezeken túl az Amazon átvenné a Radioshack amerikai elektronikai áruházlánc boltjait, így egy kereken 4000 üzletből álló hálózathoz juthat, amelyet felhasználhat termékei bemutatására és értékesítésére, valamint az interneten megrendelt csomagok átvevőpontjaiként is üzemelhetnének a jövőben. A társaság saját márkát vezetne be az élelmiszereknél és a háztartási árucikkeknél, s a termékeit Amazon Elements néven forgalmazná.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!