Berta Sándor

New Yorkban metróval is szállítana az Amazon

Az amerikai metropoliszban meglehetősen nehéz közlekedni és ez nem csupán a személy-, hanem az áruszállítást is érinti.

A kereskedelmi konszern a Prime Now szolgáltatása keretében azt ígéri, hogy a megrendelt termékeket a rendelés leadásától számított egy órán belül megkapják a felhasználók. New Yorkban ezt nagyon nehéz lett volna teljesíteni, ezért a társaság egyedi módon oldotta meg bizonyos csomagok kiszállítását: a futárok metróra ültek.

A megoldás elsősorban a kisebb csomagok esetében működik, a nagyobb csomagokat a jövőben is teherautókkal juttatják el a címzettekhez. Az Amazon okosan használta ki azt a kiskaput, hogy a New York-i metró üzemeltetési szabályai nem tiltják az ilyen jellegű szállításokat.

A metrós csomagszállítás egyelőre csak egy kísérleti projekt és nem lehet tudni, hogy ezt a módszert más amerikai nagyvárosokban is kipróbálná-e az óriáscég. Ugyanakkor a vállalat számos más megoldást is tesztel, többek között kerékpáros és gyalogos futárokat is alkalmaz, ezenkívül nemrég nyilvános lett a drónos csomagszállítási szabadalma is. A leírás szerint az Amazon olyan robot légi járműveket használna, amelyek szenzorokkal, kamerákkal és radarrendszerrel lennének felszerelve, hogy biztonságosan repüljenek és landoljanak. Az ügyfelek egy alkalmazás segítségével közölhetnék az aktuális tartózkodási helyüket, így a drón pontosan oda szállíthatná a csomagokat, ahol az illető éppen van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Hát ez nagyon érdekes. (irónia)