Berta Sándor

A Tesla akkumulátorait teszteli az Amazon

Az Amazon Web Services (AWS) a számítógép-központjaiban tesztelni kezdte a Tesla Motors által kifejlesztett akkumulátorokat.

A szolgáltató eltárolja a napenergiából származó felesleges árammennyiséget, amelyet a legnagyobb leterheltség idején szabadít fel. James Hamilton, az AWS mérnöke azt nyilatkozta, hogy már tavaly elkezdődtek a nagy teljesítményű akkumulátorok kisebb tesztjei. Azt remélik, hogy az ilyen hatékony technikák segítségével még jobban elterjedhet a megújuló energiák használata az áramhálózatban. Az akkumulátorok egyaránt fontosak a számítógép-központ megbízhatóságának és a megújuló energiák hatékony alkalmazásának szempontjából.

4,8 megawattórás akkumulátorokat is akarnak tesztelni, erre a Kaliforniában található US West centrumban kerül majd sor. Ez egyike a konszern négy számítógép-központjának. A társaság hosszú távon szeretne 100 százalékban a megújuló energiák használatára átállni, de konkrét ütemtervet nem ismertetett.


Elon Musk, a Tesla Motors vezérigazgatója nemrég azt emelte ki, hogy ők már nem csupán autógyártó, hanem energia-innovációs cég. Ezzel párhuzamosan bemutatta a Powerwall nevű terméket, egy olyan rendszert, amely 7 vagy 10 kilowattórás akkumulátorokat kínál lakóházakhoz és irodákhoz. A nagyobb üzemek számára elérhető egy 100 kilowattórás egység is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • M2 #8
  A II. világháborúban se trianon, se a haderőnk miatt nem nagyon volt választásunk. Ha ellenkezünk, akkor jó 2 napra feltarthattuk volna a németeket, cserébe bukunk egész országrészeket.
  Persze ha lettek volna ekkora zsenijeink, akkor...
  Utoljára szerkesztette: M2, 2015.05.08. 09:35:37
 • vik3 #7
  Mondjuk, ahogy azt végigvitték egy gazdasági csoda volt, a világ ellen - miután rommá lőtték őket, ujjáépültek - igaz a magyarok is jeleskedtek, főleg deportálásban a csatározásban nem igazán

  ha ugyanezt a magyarok csinálják, akkor az első pénteki nap elvesztették volna az egészet - szóval annyira nem buták, mint amennyire hülyék
 • Archenemy #6
  Na ja, a németek olyan okosak, hogy az utóbbi században két vesztes világháborút is indítottak, gondolom akkor is voltak ilyen okos emberek, akik elmagyarázták, hogy Magyarországnak feltétlen a németekkel kell tartania, mert azok olyan okosak, és jobban tudják.

  No persze én jobb szeretem, ha a tekintély alapú érvelés helyett ("ez azért jó, mert a németek csinálják") a valós érvelést olvashatom ("ez azért jó, mert hatékonyabb, mint x"). Még ha az kevésbé alkalmas is tömegek meggyőzésére.
 • barret #5
  Nem biztos hogy hosszútávon az ólom akku az olcsóbb!
  Nagyobb,rosszabb hatásfokú,és kevésbé terhelhető tartósan.
  Az igaz hogy igénytelenebb,de ez meg kezelhető probléma.
 • lapaleves #4
  azért azt látni kell, hogy ezek a lipok még mindig az ólomnál 3x drágábbak. gridbeli, központosított tároláshoz meg dc megújós táplálásához a tömeg / méret annyira nem lényeg. (bár egy ilyen klozetdekni is 100kg, ezzel egyenértékű ólom meg 7 x 40kg). mert amúgy a millás cucc kapacitása megvehető ~300 pénzért, azon felül a vezérlő kerül (nem sok) pénzbe, mert pl. inverter nincs is rajta.

  ettől függetlenül jó lenne ha dőlne a lipoba a pénz, csak nem gondolom, hogy erre valaki józanul rábólint. persze a 10 év gari az jól hangzik.
 • Inquisitor #3
  Pont ez az, a méret. Ha megnézzük a képeken a 100KW egységét a teslának, abból 1MW-nyi egymás mellett nem teszi kis egy kisebb trafóház méretét. Már ha tudod mekkora egy olaj hűtésű városi trafóház. A terveikben meg GW méretű telep szerepelt ezekből építve.
 • M2 #2
  Sebaj! Mindjárt jönnek a szuperintelligens fórumozótársak és elmagyarázzák, hogy a német miért egy buta, elmaradott, primitív népség. :-)
 • Cefet #1
  Németországban, a Bosch közreműködésével is tesztelnek kisebb tornaterem méretű, MWh nagyságrendű tárolókapacitással bíró akkupakkokat is.