Gyurkity Péter

A Build alatt jön két újabb Nokia

Nem akar véget érni a Nokia készülékek áradata, a Microsoft konferenciája alatt újabb két példány jöhet.

Korábban már szó esett a Nokia Goldfinger, Moneypenny, illetve Martini kódnév alatt készülő új okostelefonjairól, ezek közül kettő pedig a legújabb értesülés szerint a Microsoft Build 2014 konferencia alatt mutatkozhat be, nagyjából előre látható hardveres jellemzőkkel.

A páros közül a Moneypenny minden bizonnyal a Lumia 630 okostelefont fedi, ez a számozás alapján a Lumia 620 közvetlen utódaként jelenhet meg. Ennek megfelelően szerényebb jellemzőket kap, amelyek között szerepel a 4,5 hüvelykes kijelző, a WVGA (480 x 800 pixel) felbontás támogatása, valamint a virtuális gombok jelenléte. Az előzetes hírek szerint dual-SIM variánst is piacra dobnak a készülékből, az ár pedig kifejezetten kedvező lesz, bár erről még nem tudunk semmi konkrétat.

A Martini továbbra is rejtélyes példány, ez valószínűleg a Lumia 930 nevet kapja majd a megjelenés pillanatában. A jól értesültek szerint a Lumia Icon változathoz áll majd legközelebb, ebből kiindulva pedig a Lumia 920 és 925 frissítése lesz, 5 hüvelykes kijelzővel, Qualcomm Snapdragon 800 chippel, valamint egy 20 megapixel körüli hátoldali kamerával. Ugyanezen forrás számolt be arról is, hogy értesülésük szerint a Goldfinger kódnevet viselő prémium kategóriás telefon csúszást kénytelen elszenvedni, emiatt pedig nem lesz jelen a rendezvényen.

Időközben a Lumia 530 egy újabb Twitter-bejegyzésben tűnt fel, amely alapján ez utóbbi példány valóban Windows Phone 8.1 szoftverrel, valamint egy 5 megapixeles hátoldali kamerával futna be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!