Gyurkity Péter

Békét kötött a Nokia és a HTC, jöhet az One 2 Mini

A két gyártó lezárta a bírósági csatározást, a HTC pedig állítólag az M8 mini változatával készül.

A Nokia az elmúlt hónapokban több fontos győzelmet is aratott a HTC ellen indított szabadalmi perekben, amelyek révén utóbbi gyártó bizonyos készülékeit több országban is betiltották. A HTC először megpróbált visszavágni, most azonban az érintett felek békét kötöttek.

A megállapodás részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra - ezt valószínűleg a két vezetés inkább megtartja magának - ám az biztos, hogy a jövőben nem várható további pereskedés a korábban engedély nélkül felhasznált szabadalmak miatt. Mi több, a Nokia és a HTC együttműködési hajlandóságról tett tanúbizonyságot, vagyis közös munka is elképzelhető közöttük, már amennyiben ennek szükségét látják az új technológia fejlesztésénél, avagy a külső riválisok ellen folytatott küzdelemben. A megállapodás is valószínűleg ez utóbbival magyarázható a legkönnyebben, a felek nyilván belátták, hogy a piacon jelenlévő óriások ellen igazán csak úgy tudnak eséllyel szembeszállni, ha befejezik az eddigi vitát.

A HTC háza táján egyébként már készülnek az One okostelefonok frissítésére, ennek keretében bukkanhat majd fel az One 2 Mini, amely természetesen a híradásokban már többször felbukkant M8 kisebb változata lenne. Friss hírek szerint ez a készülék egy 4,5 hüvelykes kijelzőt kapna 720 x 1280 pixel felbontással, amelyet egy négymagos Snapdragon 400 chip, 1 GB RAM, egy 16 GB-os belső tároló, 13 és 5 megapixeles kamera, valamint microSD egészítene ki. A szoftveres oldalon az Android 4.4.2 kaphat helyet, mégpedig a Sense 6.0 kezelőfelület kíséretében.

A megjelenésre március végén kerülhet sor, a jól értesültek szerint legalábbis a cég ekkorra tervezi az M8 debütálását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Linkout #3
    Szerintem jogos! 5" alatt nem telefon a telefon!!!4!4!!!!!! 4,5" az nem mini, hanem mikró, ez nyilvánvaló. Kifolyna a szemem ilyen kicsi kijelzőtől, főleg ha az elavult 1920x1080 felbontáson van meghajtva... vicc. Egyik pixel kergeti a másikat.
  • CairoJack #2
    Lassan a Nexus 7 is mininek számít... szánalmas.
  • CairoJack #1
    Gondolom itt inkább arról van szó, hogy mostanra Nokia = MS és az MS hagyományosan jóban van a HTC-vel, amióta csak van HTC.

    Amúgy: 4,5 col = Mini? Komplett elmebaj...