Gyurkity Péter

Magyarországon készül a Nokia X?

Érdekes hír került ki a világhálóra a hazai gyártás újbóli beindításáról, ám a helyzet ennél bonyolultabb.

Szinte biztosra vehető, hogy a Nokia hamarosan bemutatja saját androidos megoldását, amely eredetileg Normandy, majd pedig Nokia X néven szerepelt a híradásokban. Az egyik hazai portál lapján felmerült, hogy itthon gyártanák a készüléket, ám ennek valószínűsége meglehetősen csekély.

A hír - amelyet meglehetősen gyorsan átvettek a külföldi szaksajtó képviselői - több szempontból problémás. Példaként említhető, hogy 2012 során két lépcsőben több mint kétezer alkalmazottól váltak meg a forrás által is említett komáromi üzemben, ezt követően pedig a telefonok gyártása is megszűnt - ezt a tevékenységet három európai létesítményből is Ázsiába helyezték át. Ahogy azt egyes jelenlegi dolgozók is megjegyezték, az ehhez szükséges felszerelés is hiányzik, így a gyártás közeljövőben történő beindítása több, mint kétséges. Arról nem is beszélve, hogy a cég hivatalosan még be sem jelentette a készüléket, igaz, amennyiben hihetünk a legutóbbi híreknek, erre néhány napon, esetleg néhány héten belül sor kerülhet.

A helyzet azonban ennél bonyolultabb, hiszen tavaly szeptemberben már olvashattunk arról, hogy Stephen Elop gyárlátogatásra érkezett Komáromba, az akkor a dolgozók előtt tartott beszédében pedig olyan értelmű kijelentéseket tett, hogy lehetséges lenne bizonyos gyártási feladatok visszahelyezése és újbóli beindítása. Az ott tapasztaltakkal állítólag nagyon elégedettek voltak, így hazai egységnél a jövőben már a Microsoft berkein belül végezhetnének el bizonyos feladatokat, ám a konkrétumokról azóta is hallgatnak, így erről többet nem tudni.

A Nokia X haza gyártása tehát egyelőre nem vehető biztosra, ám valamilyen egyéb termék mégis itt készülhet majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!