Gyurkity Péter

Érkezőben a Nokia Lumia 530

A Nokia a család legsikeresebb tagjának követlen utódján dolgozik, várhatóan hasonló besorolással.

A finn gyártó készülőben lévő megoldásáról ezúttal is az @evleaks számolt be elsőként, a kereskedelmi forgalomban alkalmazandó és a házon belül használt kódnevet egyaránt elárulva. A pontos technikai részleteket még senki nem ismeri, itt mindössze a készülék létezéséről tudni.

A többnyire megbízhatónak bizonyult forrás szerint egyelőre a Nokia Rock kódnév alatt említik az új fejlesztést, amely a piacon Lumia 530 néven jelenik majd meg. A szám alapján azonban rögtön tudható, hogy a család eddig legsikeresebb, legnépszerűbb tagjának utódjáról van szó, hiszen a Lumia 520-hoz képest meglehetősen apró az eltérés. Ennek megfelelően egy hasonlóan szerény jellemzőkkel ellátott példányra számíthatunk, bár erről eddig semmilyen hivatalos információ nem jelent meg, így némi meglepetés is elképzelhető a specifikációval kapcsolatban.

Érdemes megjegyezni, hogy a Lumia 520 a maga 4 hüvelykes kijelzőjével, 480 x 800 pixel felbontásával, ikermagos Snapdragon chipjével, valamint hátoldali 5 megapixeles kamerájával valóban kiemelkedően népszerűnek bizonyult, amiben nyilván a 130 eurós ár is nagy szerepet játszott. A készülék immár egy éves, itt az ideje tehát a frissítésnek, jóllehet Lumia 525 néven már befutott egy második változat, ez azonban elsőként Afrikában, a Közel-Keleten, valamint az ázsiai régióban jelent meg, hogy azután néhány kelet-európai ország is kapjon belőle.

Azt még nem tudjuk, hogy a cég mikor dobhatja piacra az új példányt, illetve hogy a felvásárlás lezárása mennyiben érinti majd a hivatalos rajtot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!