Gyurkity Péter

Négy Nokia okostelefon WP 8.1 alá

Az eladás előtt álló Nokia további négy készüléket dobna piacra a jövő év elején, míg az egykori alkalmazottaik által alapított Jolla a hónap végén debütáltatja saját megoldását.

A finn gyártó egy hónapja hat új fejlesztést mutatott be a nagyközönség előtt, amelyek között okostelefonok és táblák egyaránt megtalálhatók voltak. A friss hírek szerint ezt hamarosan négy további példány követné, immár a Windows Phone 8.1 operációs rendszer alatt. Az immár megszokott kiszivárogtatásban arra utalnak, hogy az első páros a Goldfinger és Moneypenny kódnév alatt készül, ezek pedig támogatnák a 3D Touch névre keresztelt funkciót, amelynek révén (a Samsung Galaxy S 4 alatt megismert Air Gestures opcióhoz hasonlóan) a képernyő érintése nélkül vezérelhetnénk a kijelzőt. A megoldás a már most is elérhető "Glance screen" opcióra épülne, ezt terjesztenék ki az egyéb műveletekre.

Az említett párost két másik készülék követné a sorban, ezek egyike a jól értesültek szerint a Sirihez hasonló funkcióval egészülne ki, amely minden bizonnyal a Microsoft által fejlesztett Cortana személyi asszisztens integrálására utal (ez egyébként is megjelenne a WP 8.1-ben), míg a másik jövevény már egyértelműen zászlóshajóként futna be, elsősorban a képalkotási funkciók kibővítésével és ezek optimalizálásával, letaszítva trónjáról a Lumia 1020 okostelefont. A Jolla maga részéről annyit közölt, hogy Finnországban november 27-én dobják piacra az első készüléküket, amelynek érkezéséről korábban mi is beszámoltunk. Azt azonban még nem árulták el, hogy a többi piacon mikor jelenik meg a készülék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!