Gyurkity Péter

Nokia és Samsung újdonságok 2014-re

A Nokia a jelek szerint telefonos részlegének eladása ellenére is gőzerővel dolgozik az új példányokon, míg a Samsung esetében 64 bites chipekkel és nagyobb felbontással készülnek a következő évre.

A finn gyártó állítólagos új fejlesztéseiről, egészen pontosan azok kódneveiről a fanatikus felhasználók körében jól ismert evleaks osztott meg újabb információkat saját Twitter-lapján. A neveken túl egyelőre további részleteket nem ismerünk, ám ez is jó jelzés arra nézve, hogy nemrég bemutatkozott hat új példány sem jelenti az utolsó kört a cég életében. A magát megnevezni nem kívánó forrás értesülése szerint a Nokia az alábbi kódnevekkel illeti soron következő fejlesztéseit: Goldfinger, Moneypenny, Normandy, Phantom, illetve Spinel. Ezek alapján jól látható, hogy egy James Bond-féle szuperkémes vonalra állnak át, bár azt még nem tudjuk, hogy ez a hardveres és szoftveres jellemzők terén milyen következményekkel járhat. Az biztos, hogy a Microsoft 2014 első negyedévéig szeretné lezárni a Devices és Services részleg felvásárlását, ám nagyon úgy tűnik, hogy a hátralévő rövid idő alatt a Nokia a lehető legtöbb új példányt igyekszik kiszórni a piacra.

A Samsung esetében már korábban is felmerült, hogy új 64 bites chipekkel gazdagítanák a soron következő fejlesztéseket, ezt pedig most egy újabb forrás erősítette meg. Iparági értesülés szerint ugyanis a Samsung Display és a Japan Display hamarosan megkezdi a még nagyobb felbontású, WQHD-kijelzők sorozatgyártását, amelyek egészen pontosan 2560x1440 pixel felbontással érkeznek majd, ehhez pedig 64 bites, nyolcmagos chip társul, legalábbis a csúcskategóriás változatok esetében. A kameráknál a 13 megapixeles példányokat a 16 megapixeles utódok váltják majd 2014-ben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zenonn87 #2
    Szóval egy 13-14 colos laptop felbontása még mindig az 1366x768-on toporog, pedig a munkában sokszor jól jönne a nagyobb felbontás miközben ezt HD felbontásnak tüntetik fel sokszor az oldalakon, holott a képarány a HD, nem a felbontás. Míg egy viszonylag kis 4,5-5 colos kijelzőbe már 2560x1440 felbontást raknak.

    Tényleg ennyivel olcsóbb, kvázi könnyebb 4,5-5 colba belepréselni ekkora felbontást, mint 13-14 colba? Laptopoknál csak a 350-500 ezres kategóriában örvendhetünk még ilyen felbontásnak sem. Hogy van ez az árszabás?
  • rajdi #1
    No igen, nincs megállás! Minden évben ki kell adni egy "jobb" telefont mint az előző évben, ennek ez az ára. Amit persze mi fizetünk meg. 2560x1440 felbontás egy telefonban?? pfff
    Az akksival baxxatok már valamit!!!