Alex

Fényképezőgép-centrikus okostelefonok jönnek

Nemsokára mind a Nokia, mind a Samsung fényképezésre kihegyezett felsőkategóriás okostelefonokat fog piacra dobni.

A pletykák szerint a finn cég "EOS" márkanevű Lumia telefonjában mechanikus zár és a korábban már bemutatott 41 megapixeles PureView szenzor lesz a Carl Zeiss optika és a xenon vaku mellett. A hírt kiszivárogató, frissen beregisztrált Vizileaks tech blog lehet akár a Nokia saját PR akciója is, mindenesetre a képek mellett egy videót is közzétettek.


A kamera működés közben - látható az optikai nagyítás és a képstabilizálás

Az ismertető szerint a zsebben elférő, vezeték nélkül tölthető eszköz kiváló képeket készít, borítása fémszerű, de ettől még lehetséges, hogy csak jó minőségű műanyag. Kinézete a Lumia 925-re hasonlít, oldalára ugyanúgy a hangerőszabályzókat és a bekapcsológombot rakták, de a kameramodult tartalmazó hátlapja összetéveszthetetlenné teszi.


Hasonló termékről "szivárgott ki" hír a Samsungtól: a Galaxy S4 Zoom valószínűleg 16 megapixeles szenzort, 4,3 collos qHD Super AMOLED kijelzőt és 8 GB memóriát tartalmaz majd. Lesz rajta dedikált exponálógomb és kamerája képes lesz optikai nagyításra; ilyenkor a hangerőszabályzó gombok vedlenek át majd közelítő-távolító funkcióba. Bemutatása június 20-án lesz Londonban.


A versenyben a Google is tartja a tempót, a Nexus 5-höz a Nikon fogja szállítani a kameramodult.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mad mind #7
    Közelébe nincs. Bármilyen jó a ccd, ha egy pár mm-es lyukon néz kifele, nem lesz jó a képe csak napsütésben.
  • MsUser #6
    bunny "egy komolyabb teló pl. iphone már most is tökéletesen kiváltja a gagyi kompaktot."
    A tájékozatlanság, az iPhone szétszedésével foglalkozó technikai laborok megállapították hogy a Sony a CCD beszállítója az Apple-nak!
    Egyszerű példa az iPhone-al egy időben kiadott Sony X peria telefonnak már új technológiás CCD-je van ami láthatóan sokkal részletgazdagabb és fényérzékenyebb mint az iPhone, melesleg a képfelbontása is nagyobb!
    De az ötvenezer forintért vásárolt LENOVO A820 8Mp-es kamejája is újabb az iPhone CCD-nél!!!
  • jackoneill90 #5
    nepszeruek_a_kamera_mobilok_europaban
    Van érdekes hozzászólás is.
  • Glutamin #4
    Ezt mér ezer éve megcsinált a samsung g810 néven. Technikai akadálya már rég nincs a dolognak. A fényképező lobby tesz itt keresztbe. AZt se feledjuk, hogy a samsung magának sem akar házon belül erős konkurenciát.
  • bunny #3
    Ez nem igaz, egy komolyabb teló pl. iphone már most is tökéletesen kiváltja a gagyi kompaktot. Próbáltak fényképezőre androidot asszem pont samu de nem vált be, most akkor fordítanak. Egyébként van olyan gép aminek az optikája 90fokkal be van forgatva mint egy periszkóp, és a mozgó rész a házon belül van. Szerintem az a megoldás lenne a zoom telokhoz ideálisn nin dudor, nincs kinyúló obi de van optikai zoom. Persze elsőre nem rakják be, az később jön újításként, addig is el lehet sütnipár generációt ... de a jövő abszolute az, hogy kiskompakt levesbe megy, teló kiváltja.
  • cloud.strife #2
    Ez a Samu elég fail...... LOL

    De a népet lehet hülyíteni vele, abba jók.
  • flashpointer #1
    Ami mindenre jó, igazából semmire sem :)