Alex

Trükkös LCD a Samsung új kompaktján

Sokszor csinálunk önarcképet magunkról párunkkal fényképezőgépünkkel, de a jó képkivágáshoz eddig ehhez egy külön előlapi LCD kellett. Eddig.

A gyártó még 2009-ben rukkolt elő a dupla LCD-s megoldással, de a TL225 nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, túl drága volt. Azóta is jelent meg több un. DualView modell - legutóbb az év eleji CES-en -, most viszont új dologgal próbálkoznak. A dönthető és/vagy forgatható hátsó kijelző nem mai találmány, de a kompaktok többségén - költsége miatt vagy egyszerűen helyhiányból - nincs ilyen. A Samsung egy ötletes huszárvágással oldotta meg a problémát, mely még szenzációsabb lenne, ha a Casio ne jelent volna meg még az év elején egy ehhez nagyon hasonló megoldással. Térjünk végre a lényegre: a most bejelentett Samsung MV800 hátulján lévő 3 collos LCD teljesen előrehajtható, így könnyíti meg az önarcképek, illetve a nagyon alacsonyról vagy magasról készített fotók készítését. (Az MV a "multi-view" rövidítése.) A kijelző felbontása azonban katasztrofálisan alacsony, alig 103 ezer pixel.



A hatalmas, felfelé kihajtható fényképezőgépbe egy ötszörös optikai nagyításra képes, 26-130mm átfogású f3.3-5.9 fényerejű objektívet szereltek. 16,2 megapixeles CCD van benne, teljesen automatikus működésű, és két exponálógombot is tartalmaz. A fotókat 14 szűrővel változtathatjuk meg, melyekkel halszem, vázlat, vízfesték stb. hatásokkal dobhatjuk fel a képeket. Panoráma- és 3D képek készítésére is alkalmas, videókat 720p felbontásban tud rögzíteni. Néhány kreatív effekt is van benne, mint a kép a képben, mellyel egymáshoz fűzhetünk két fotót. Megjelenése a karácsonyi szezonban várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TomecK #1
    Na, végre, ez a megoldás tetszik, pofonegyszerű. Megvenném, ha kellene kompakt.