SG.hu

ASUS újdonságok a Computexen

Jonney Shih elnök szerint az ASUS új termékei teljesen átformálják a vásárlóknak a technológiával kapcsolatos elvárásait. Nagyfelbontású táblagépek Android és Windows alapokon.

Az ASUS a "We Transform" (magyarul kb. "Az átalakulás jegyében") jelmondatú Computex 2013-as sajtóeseménye Jonney Shih elnök a cég filozófiájáról beszélt és egy egész sor olyan készüléket mutatott be, amelyek célja, hogy egyszerűbbé tegyék a mai digitális életvitelt. "A mérnöki teljesítmény és az emberi közötti tökéletes egyensúlyt keressük, ahol minden apró részlet az érzelmek és funkciók iránti igényünket visszhangozza" - jelentette ki. "Ez az ASUS-féle Design Thinking [design alapú gondolkodás], ahol az egyes ötletek az emberekkel kezdődnek, és képzeletünket a forradalmi újítások sokaságává alakítjuk."

Mindezen szavak fizikai megtestesülései a Transformer Book Trio, egy noteszgép, táblagép és asztali PC kombináció, és a Transformer Pad Infinity, ami egy 2560 x 1600 képpontos felbontású képernyővel rendelkező NVIDIA Tegra 4-es táblagép. Az ASUS emellett két új kézi készüléket is bejelentett: a 6 hüvelykes Fonepad Note FHD 6 táblagépet (erről a mobilrészlegünkben már beszámoltunk), valamint a 7 hüvelykes MeMO Pad HD 7 táblagépet, amelynek ajánlott végfelhasználói ára mindössze 129 dollár. Szintén bemutatkozott az ultrakompakt VivoPC asztali gép, a VivoMouse vezeték nélküli egér beépített, több ujjal kezelhető touchpaddel, és az RT-AC68U, a világ első AC1900-as útválasztója.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
ASUS Transformer Book Trio - klikk a képekre a nagyobb változathoz

Mint említettük, a Trio nevéhez hűen egy "három az egyben" mobilkészülék 11,6 hüvelykes levehető kijelzővel és két operációs rendszerrel. Nem elírás, ebben váltogatni lehet a Windows 8-as noteszgép, az androidos táblagép és a Windows 8-as asztali PC üzemmódok között. Elérhetjük vele Google Play Store több mint 700 ezer és a Windows Store több mint 50 ezer alkalmazását egyaránt. A cég közleménye szerint zökkenőmentes az üzemmódok közötti váltás, így a felhasználók kényelmesen szinkronizálhatják adataikat, sőt, akár ugyanazon az oldalon folytathatják a webböngészést is, miközben noteszgép módból táblagép módba váltanak.

A PC-állomás dokkolójában egy 4. generációs Intel Core™ i7 processzor, billentyűzet és egy 750 gigabájtos merevlemez található, amelyről ha leválasztják a táblagépet akkor ráköthető egy másik, külső képernyőre és asztali PC-ként használható. A PC-állomás ezenfelül a táblagép töltőjeként is szolgál az akkumulátoros üzemidő meghosszabbításához. A táblagépbe egy 2,0 gigahertzes Intel Atom processzor, egy 16:9 képarányú, Full HD 1920 x 1080 felbontású IPS kijelző, valamint akár 64 GB-nyi tárolókapacitás került.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
ASUS Pad Infinity

A Transformer Pad Infinity egy kettős célú mobilkészülék 1,9 gigahertzes NVIDIA Tegra 4 mobil processzorral, négymagos ARM Cortex-A15 CPU-val és egy 72 magos GeForce GPU-val. A 10,1 hüvelykes, LED-háttérvilágítású érintőképernyő 2560 x 1600 képpontos felbontású, IPS technológiára épül, betekintési szöge 178 fokos. A billentyűzet-dokkoló immár egy több ujjal kezelhető touchpadet, USB 3.0 csatlakozást és egy SDXC kártyaolvasót is tartalmaz, és segít hosszabb akkumulátoros üzemidőt biztosítani a csatlakoztatott táblagép számára.

Klikk ide! Klikk ide!
ASUS MeMO Pad 7

Az ASUS MeMO Pad HD 7 pedig egy nagyon olcsó 7 hüvelykes táblagép, mindössze 129 dolláros végfelhasználói árral. Ez a 8 GB-os modellre vonatkozik, a 16 GB-os verzió már 149 dollár. Tömege 302 gramm, négymagos processzort és tíz ujjal kezelhető, 1280 x 800 képpontos, 170 fokos betekintési szögű IPS kijelzőt tartalmaz. Előlapi kamerája 1,2 megapixeles, a hátlapi pedig opcionális, 5 megapixeles. Sötétkék, fehér, lila és zöld színekben lesz kapható.

Klikk ide! Klikk ide!
ASUS Vivo PC

Az ASUS VivoPC egy vezeték nélküli médiaközpont, amelynek célja, hogy HD minőségű audio- és videofolyamokat játsszon le egy nagy sebességű 802.11ac Wi-Fi-kapcsolaton keresztül. A kompakt készüléket szálcsiszolt felületek, az ASUS SonicMaster audiotechnológia és két USB 3.0 csatlakozó teszi még értékesebbé. Az ASUS VivoPC 6 GB/s SATA-kapcsolatot biztosít, valamint egyszerű hozzáférést a készülék belsejéhez.

Klikk ide! Klikk ide!
ASUS VivoMouse - klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az ASUS VivoMouse leginkább egy olyan miniatűr serpenyőre hasonlít, aminek széles nyele van. A cég a sajtóközleményében kiemelte, hogy - a saját adatai alapján - a világon az első ilyen perifériát fejlesztette ki és dobta piacra. Az új egér kitűnően és kényelmesen illeszkedik a felhasználó kezébe, de nem csak egérként, hanem akár touchpadként is jól használható. Az utóbbi esetben két lehetséges felhasználási terület is szóba jöhet: egyrészt alkalmas a jelenlegi Windows operációs rendszerekkel való teljes mértékű együttműködésre, másrészt akár hagyományos távirányítóként is használható.


A VivoMouse-t a Windows 7 és a Windows 8 operációs rendszereken való használatra optimalizálták, vezeték nélkül működik, a nagyobb pontosságról pedig egy kék LED gondoskodik. Az optikai szenzor felbontása 1200 dpi. Ugyan a kiegészítőn egérgombok egyértelműen nem ismerhetők fel, ezt a funkciót azonban átveszi a touchpad, ami a Windows 8 alatt támogatja a multitouch-gesztusokat is. Az Asus egyelőre nem közölte, hogy a harmadik negyedévtől a boltokban elérhető, 135 x 78 x 25,5 mm méretű különleges periféria mennyibe fog kerülni.

Az ASUS RT-AC68U olyan két frekvenciatartományos 802.11ac útválasztó, amely AC1900-as (1900 Mbit/s) adatátviteli sebességet kínál. Szintén a Computexen bemutatott ASUS-termék a Zenbook Infinity Ultrabook, a MeMO Pad FHD 10 táblagép, a G10 asztali PC beépített UPS-sel, valamint az előre kalibrált PA279Q ProArt WQHD professzionális monitor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Magnum PI #5
    Biztos sok Apple terméket kipróbáltál már...
  • karesz6 #4
    Sorry én nem csak gyűlölöm az aple-t , elfogult android fan is vagyok de Steve Jobs ból ettől sokkal többet nézek ki mint hogy "szétperelje őket".
  • sanyicks #3
    apple az hulladék
  • Omega #2
    Csak azért merik piacra dobni, mert Steve Jobs feldobta a pakkert, pedig ha élne most szétperelné őket.
  • balazs630 #1
    "Az ASUS VivoMouse leginkább egy olyan miniatűr serpenyőre hasonlít, aminek széles nyele van. A cég a sajtóközleményében kiemelte, hogy - a saját adatai alapján - a világon az első ilyen perifériát fejlesztette ki és dobta piacra."
    Hány éve is van Magic Mouse? :D