SG.hu

Kapható a kivehető kijelzős ASUS notebook

Az ASUS piacra dobta leválasztható táblagépes noteszgépét, amit az év nagy durranásának szán. A hordozható eszköz bő merevlemezzel, sok csatlakozóval és teljes méretű billentyűzettel egészíthető ki.

Az ASUS 2013 első nagy durranásának szánja a tavaly novemberben bejelentett Transformer Book TX300-at, egy Windows 8-as hordozható gépet, amely egy noteszgép teljesítményét és képességeit egyesíti egy táblagép mobilitásával. A hibrid eszközbe 3. generációs Intel Core processzor került egy 320 vagy 500 GB-os merevlemezzel, leválasztva azonban a 13,3 hüvelykes, Full HD felbontású kijelzőt a noteszgép dokkolójáról az átalakul egy önálló, Windows 8-as táblagéppé, amely saját 128 GB SSD tárolóval rendelkezik. Billentyűzetére egy nagy tapipadot is raktak, háttérvilágított IPS technológiájú kijelzője karcálló CorningŸ Concore üveggel van borítva és egyszerre tíz pontot tud érzékelni.


Mivel a noteszgép dokkolója és a táblagép külön akkumulátorral van felszerelve, az eszköz a gyártó közlése szerint öt órás akkumulátoros üzemidőre képes teljes noteszgép módban és akár nyolc órára tábla-gép üzemmódban. Előbbi tovább növelhető akár nyolc órára, ha letiltjuk a dokkoló merevlemezét és csatlakozóit, és csak a billentyűzet és a touchpad marad aktív belőle. Készenléti időre két hetet ír a cég, és kiemelik a két másodperc alatti azonnali bekapcsolást.

A noteszgép dokkolójában és a táblagépben egyaránt van hangszóró, és meg kell említeni a ma már kötelező tartozéknak számító kamerákat, a hátsó 5 megapixeles, 720p videófelvételre képes. A kijelző tömege 950, míg a dokkoló további 900 gramm. Az ASUS Transformer Book TX300 február második felétől lesz kapható, az ajánlott végfelhasználói ár IntelŸ Core i5-ös konfigurációnál 370e, i7-es verzióban 390e Forint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #2
    Az valojaban 1000 dollar, csak erre rajon az eu-s vam es a magyar afa. Egyebkent de, eleg sok, viszont ez egy x86-os gep.

    A specifikaciohoz meg annyit, hogy remelhetoleg az os az ssd-rol fut es kulso meghajtokent van hozzacsatolva a merevlemez, mert akkor os valtas nelkul lehet szetszendi es osszerakni.
  • csimmasz #1
    390 000 kemény Magyar valuta?

    Nen sok az egy kicsit, közel 1300€.