Alex

10 collos táblagépet jelentett be az ASUS

A tajvani cég a mobil szórakozási igények kielégítésére tervezte 10 collos méretű gépét. A hozzá tartozó védőfólia a mai trendnek megfelelően egyben Bluetooth kapcsolatra képes billentyűzet is.

Az ASUS bejelentése szerint a 10,1 hüvelykes MeMO Pad Smartban négymagos NVIDIA Tegra 3 processzor dolgozik, operációs rendszere az Android 4.1. A tajvani cég a mobil szórakozási igények kielégítésére tervezte első ilyen méretű gépét, mely a nemrégiben megjelent 7 hüvelykes modelljüket egészíti ki. Az eszközzel együtt a cég bejelentette a Folio Key megjelenését is; ez egy külön megvásárolható visszahajtható védőborítás, amely Bluetooth billentyűzettel egészíti ki a MeMO Pad Smartot.


A „mímó”-nak ejtendő MeMO a „My Mobile. My Moment” („az én mobilom: az én pillanatom”) rövidítése, ezzel jelzik hogy az úton lévőknek szánják. IPS technológájú - azaz széles betekintési szögű - kijelzőjének felbontása 1280 x 800 pixel, tíz ujjal vezérelhető. Hátoldali kamerája 5 megapixeles, az előoldali 1,2 megapixeles. Külön kiemelik az audióhardvert, mely nagy rezonanciakamrákat és 25x12 mm-es hangsugárzókkal felszerelt sztereo hangszórókat takar, ezzel együtt is csak 10 mm vastag, tömege 580 gramm. 16 GB-os belső tárolóját SDHC kártyával bővíthetjük tovább.


Akkumulátora a gyártó közleménye szerint 8,5 órát bír (720p felbontású videók lejátszásakor, 60 nit fényerőn, a fejhallgató alapértelmezett hangerejét használva). Megemlítik még saját fejlesztésű szoftvereiket, amivel például jegyzetelni lehet, jelszóval védhetők az alkalmazások, illetve biztonsági másolatot készíthetünk velük.

A Folio Key nevű visszahajtható védőburkolat mikroszálas anyagból készült, mágnesesen csatlakozik. Ey egy asztali támasztékot is tartalmaz, amely filmnézésnél vagy gépelésnél meg tudja támasztani a képernyőt. Ebben egy saját belső akkumulátor van, amely egy feltöltéssel akár egy hónapig is használható. A készülék háromféle színben lesz kapható: éjkékben, meggylilában és jégfehérben, hazai ajánlott kiskereskedelmi ára 99 900 Ft.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!