Alex

Két új fényképezőgépet jelentett be a Fujifilm

Egy kirándulóknak szánt strapabíró kompaktot és egy kukkolóknak szánt 44-szeres nagyításra képes digitális fényképezőgépet jelentett be a Fujifilm.

A Fujifilm XP200 egy túrázóknak készített masszív víz- és ütésálló fényképezőgép. 15 méter mélységig merülhetünk vele, 2 méter magasságból ejthető le károsodás nélkül, kibírja a -10 Celsius fokos hideget, emellett por- és homokálló. 16 megapixeles CMOS szenzora egy 28 - 140mm-es optikával, azaz ötszörös nagyítással párosul, az elkészített fotókat vezeték nélküli kapcsolaton át tölthetjük le róla. Ennek megkönnyítésére, és a gyors internetes posztolás elősegítésére a cég mobilos (Android és iOS) szoftvereket készített. Májustól lesz kapható sárga, fekete, kék és vörös színben, ajánlott ára az Egyesült Államokban 300 dollár.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A japán társaság ezzel együtt egy 44-szeres optikai nagyításra képes superzoomot is bejelentett (meglévő 42 és 50-szeres termékei mellé...). Ebbe egy 16 megapixeles BSI-CMOS szenzort szereltek, azaz gyenge fénynél is jó képeket várhatunk tőle. Objektívje 24 mm-ről indul, a vége 1056 mm-nél van, fényerereje F2.9 - F6.5. Elektronikus keresője nagyon csekély felbontású, alig 200 ezer pixeles, a képeket vagy ezen vagy a 460 ezer pixeles 3 collos LCD-n komponálhatjuk meg. Akár 10 fotót is tud készíteni másodpercenként, gyári adat szerint 0,3 másodperc alatt fókuszál, és kategóriájában elvárható módon a beállítások mindegyike manuálisan is módosítható. Képes Full HD videófelvételre, és szintén szereltek bele vezeték nélküli chipet, amivel hozzápárosíthatjuk a mobilunkat. Egyikben sincs RAW mentési lehetőség, azaz nem a komoly fotósok második fényképezőgépének szánták őket. Szintén májustól lesz kapható, alig magasabb áron: 350 dollárért már haza is vihetjük majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • radical #2
    Gratula a cikkből csak annyi maradt ki hogy a 44x-es zoomos kamerát s8400w-nek hívják.
  • ADAMEX9 #1
    Egyszer ismerősöm fényképezőgépét beleejtettem a vízbe, még szerencse hogy ilyen Fujifilm XP30 volt.