Alex

Hat új Fujifilm fényképezőgép

A Fujifilm is végrehajtotta őszi termékfrissítését. Az új gépek között családi fotózásra, és HD videózásra képes kompakt is található.

Fujifilm FinePix J100, J110W, J120 és J150W

Az első négy gépet egyben érdemes tárgyalni, hiszen ez a kiskompaktok alig különböznek egymástól. A gyártó által idén januárban bevezetett J termékcsalád a mindennapok fotózására készült, átlagos gépek egyszerű kezelhetőséggel, a gyártó szándékai szerint jó ár-érték aránnyal. Az alumíniumborítású, 22 mm vastag gépek külalakja azonos, mindegyikben 10 megapixeles CCD lapka és szinte azonos elektronika van, csak hátsó kijelzőjük mérete és a lencsék különböznek.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A családi események többsége (szülinap, karácsony stb.) zárt térben, szobában történik, ezért a J110W és a J150W alacsony gyújtótávolságról indul, hogy mindenki beleférjen a képbe (28mm - 140mm, azaz ötszörös optikai nagyításra képesek F3.3 - F5.1 fényerő mellett). A FinePix J100 és J120 ellenben azok igényeit elégítik ki, akik a kirándulásokon a távoli várakat, a strandon napozó bikinis hölgyeket akarják közelebb hozni, ezért ott 175mm a maximum, a szokványos 35mm-ről indulva (azaz ezeknél is ötszörös a nagyítás). Az LCD méreténél is variálnak, a FinePix J100 és J110W hátulján 2,7 collos, míg a J120-on és J150W-n 3 collos kijelző van. A méretkülönbség ellenére mindegyiken 230 000 képpont van. A választás a vásárlóé.

Elektronika terén maximálisan ISO 1600-as érzékenységre képesek, szoftveres arcfelismeréssel, automata vörösszem-eltávolítással, képstabilizálással, 13 témamóddal. Belső memóriájuk jelképes 24 MB, ami SD/SDHC memóriakártyával növelhető használható méretűre. A termékcsaládba újratölthető lítium-ion akkumulátorokat szereltek,

Fujifilm FinePix F60fd

A FinePix F50fd utódgépe, azonos méretű, 12 megapixeles érzékelővel, maximálisan ISO1600-as érzékenységgel. Elődjénél nagyobb, 230 000 képpontos, 3 collos LCD kijelzőt kapott és szoftverét is frissítették: javult az arcfelismerő rendszere és automata témamód választót kapott. A gép egyebként mindössze háromszoros nagyításra képes (35 - 105 mm, F2.8 - 5.1). A képek bemozdulásának elkerülésére a stabilizáló rendszer a CCD eltolása mellett az érzékenységet is magasabbra helyezi. Minden beállítás változtatható manuálisan.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

14 témamódot ismer, de a Fujifilm fényképezőgépek között most először ez automatikusan is történhet. A gép felméri a környezeti viszonyokat, és annak függvényében választ a portré, éjszakai, tájkép vagy makró közül. A javított arcfelismerő rendszer már extrém szögekből is képes azonosítani az embereket. Három századmásodperc alatt 10 arcot azonosít, majd ezekre fókuszálva állítja be az expozíciós jellemzőket, a fehéregyensúlyt, függetlenül attól, hogy azok a kompozíción belül hol tartozkodnak. A kész felvételen kijavítja a vörösszem-hatást, majd az eredeti és javított fotót is elmenti.

A jövő hónaptól lesz kapható, fekete és ezüst színben.

Fujifilm FinePix S2000HD

Az S sorozatba tartozó gép a most bejelentett termékek közül vitathatatlanul a legkomolyabb. A 10 megapixeles digitális fényképezőgép 15-szörös optikai nagyításra képes F3.5 - 5.4 fényerő mellett, különlegessége pedig a HD-minőségű videófelvétel lehetősége. A 27,6- 414 mm-es átfogás megfelelő mind a szobabelsők és csoportképek, mind a faágakon ülő madarak fotózására. A bemozdulás elkerülésére itt is kettős képstabilizálás van. A gép sportfotózásra is használható, mivel csökkentett, 3 megapixeles felbontásban másodpercenként 13,5 felvételt tud készíteni, maximálisan 33 képig. Ez ideális például rohanó gyerekek fényképezésére. Tartalmazza a már említett továbbfejlesztett arcfelismerő technológiát.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A képeket mind a hátsó, 230 000 képpontos 2,7 collos LCD kijelzőn, mind a 60 FPS képfrissítésű, a téma 97%-át lefedő elektronikus keresővel megkomponálhatjuk. Egy különleges mód segít a téma körüli környezet méretének megválasztásában. Ennek aktiválásakor egy gombnyomással három felvételt készíthetünk, három zoom állásban: normál, 1,4-szeres és 2-szeres, és így később, a számítógép előtt ülve nyugodtan kiválaszthatjuk, mekkora képkivágás lenne az optimális. A HDTV felvételi lehetőség mellé HD kimenet is jár, amivel közvetlenül a nagyfelbontású kijelzőkhöz köthetjük a gépet. Az opcionálisan megvett távirányítóval pedig kényelmesen megtarthatjuk az élményeinkből rögtönzött vetítést.

A gép egyébként 13 témamódot ismer, 4 AA elemmel működik, és SD/SDHC memóriakártyát tud fogadni. Megjelenésének idejét és várható árát nem közölte a gyártó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nickwearby #2
    ja, vagy vehetsz méregdrágán pót-akkut....
  • Xmas76 #1
    Kár, hogy a "kisebb" modellekbe beépített aksi került. Így, ha van egy nagyobb mem. kártyád, és tele kívánod fotózni, jó eséllyel lemerül menet közben, és nem tudsz aksit cserélni.