Felföldi Beáta

Érkezik a FinePix S2800HD

A Fujifilm új taggal bővítette S-szériás készülékeinek sorát, a FinePix S2800HD-vel. Az automatikákkal telezsúfolt ultrazoom készülék felbontása 14 megapixel.

A FinePix S2800HD-t 18×-os optikai zoommal szerelték fel, ami 35 mm-es rendszerre átszámolva 28-504 mm-es fókusztávolság közé állítható. A nagy távolságról való felvételkészítést egy un. Instant Zoom (azonnali nagyítás) funkció könnyíti meg, ennél a kép keretén kívüli részeket is mutatja a készülék kijelzője. Amint elkészült a fotó, a program automatikusan levágja a fókuszált képünk keretén kívüli részeket és úgy menti a memóriájába.


CCD-je 14 megapixeles, így a készíthető legnagyobb felbontású kép 4288×3216 képpont. Hátulján az elektronikus kereső társaságában egy 230 ezer pixeles, 3.0"-os LCD kijelző van. A maximálisan beállítható érzékenység ISO 6400. A készülékkel HD minőségű - 720p HD - videófelvételek készíthetőek, melyek mini HDMI porton keresztül továbbíthatók egy arra alkalmas tévékészülékre vagy más eszközre.


Az SR Auto mód alkalmazásakor a gép felismeri, hogy milyen a háttér és a környezet, így annak megfelelően állítja be a fókuszt, az expozíciót és a fehéregyensúlyt, hogy éppen egy virágról készítünk makro felvételt vagy egy tájképet szeretnénk megörökíteni. A képeket mindig a megfelelő szögben látjuk, mivel bárhogyan is tartjuk a masinát, a kép úgy fordul majd, ahogy a fotó készült. A kész képek közötti keresést is segíti a FinePix S2800HD, ha például csak a makró felvételekre vagyunk kíváncsiak, lehetőség van csak azok megjelenítésére.

A képeken megjelenő vörösszem miatt sem kell aggódni, a cég arcfelismerő alkalmazása egyszerre 10 arcot tud figyelni, és azokon vörösszem-korrekciót végezni. Ebben mosolyfelismerő rendszer is van, mely ilyenkor automatikusan exponál, illetve pislogásfigyelő, amely figyelmeztet bennünket, ha valaki pislogott a fotózás során. Egy hasonlóan hasznos funkció a Tracking Auto Focus, amely automatikusan követi a mozgó témánkat, amiről vagy akiről így elmozdulás mentes képet alkothatunk.


A FinePix S2800HD előre láthatóan 2010 szeptemberétől lesz kapható az amerikai boltokban, 260 dollárért. Az európai megjelenéséről még nincsenek hírek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • farxis #2
    áh az én iphone4-em kamerája sokkal jobb!! már 3d-s!!
  • Mikoto #1
    Azt hiszem ez lesz a következő dolog amire elkezdek gyűjteni. Régóta szeretnék új gépet venni. Nekem még csak a jó öreg S1000 van. Remélem minél előbb jön hozzánk is.