Alex

Strapabíró WiFi-s fényképezőgépet jelentett be a Fujifilm

A Fujifilm XP170 a levadabb időjárási körülményeknek is ellenáll, bátran ajánlható kirándulóknak, ráadásul kommunikálni is tud mobiltelefonunkkal.

A vállalat 2012-es FinePix termékvonalában már most is van három gumiborítású modell, ezekhez csatlakozik most az XP170. Nem sokban különbözik a korábbi XP verzióktól, a fejlesztések közül egyértelműen a beépített vezetéknélküli kapcsolatot emelnénk ki. Bármely Androidos okostelefonhoz vagy táblagéphez csatlakozni tud, de iPhone/iPad integráció is megoldható a társaság Photo Receiver alkalmazásának letöltésével. A fotók feltöltéséhez mindössze egy gombot kell megnyomni a fényképezőgépen, ezután végrehajtható az átvitel.



Tulajdonságait tekintve porálló, 10 méterig vízálló, 2 méter magasról ejthetjük le károsodás nélkül és a -25 Celsius fokos hideget is kibírja. Persze ugyanezekre képes a most is a boltokban lévő XP100 és XP150 is, de míg az XP150-ben van GPS modul is, hírünk tárgyában, az XP170-ben ezt Wi-Fi kapcsolatra cserélték. (Az XP100-ban egyik sincs.) Fényképkészítés terén átlagos masinának mondható: 14 megapixeles CMOS chip, ötszörös nagyításra képes optika (f3.9-4.9 fényerő, 28-140mm átfogás) szenzoreltolásos képstabilizátorral kiegészítve. Hátuljára 2,7 colos LCD-t szereltek. Júniustól lesz kapható Kék és rikító narancsszínben 280 dolláros ajánlott áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Az egyetlen hianyossag a rendes lencsetakaro. Anelkul nem sok ertelme van az ejtesallosagnak, ha kozben osszekarcolodik a lencse vagy torik az lcd. Egyebkent tudok egy jo fejlesztest xp199 neven kihozhatnanak egy olyat amiben van gps es wifi is. Jovore pedig xp200 neven meg egy lencsetakarosat...